Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Telstar schiet met scherp op historische voetbalavond

DoorRedactie

sep 29, 2020

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Telstar weet er alles van in een week tijd. Onverdiend onderuit thuis in de slotfase tegen M.V.V. en een week later in 90+5 werd Excelsior aan de zegekar gebonden. De pas 18-jarige oud-Volewijker Yaél Liesdek trok de trekker over, tot groot chagrijn van alles wat de ploeg uit Kralingen een goed hart toedraagt. Gisteravond om 21.00 uur (!) kwam Den Bosch op bezoek. Ja, het werd een latertje in Velsen-Zuid. Maar plotseling was er meer, veel meer…!

De zoveelste Corona-persconferentie van het kabinet  om 19.00 uur, twee uur voor het duel, zette nadrukkelijk de toon maandagavond want het duel tegen Den Bosch was het laatste profduel met publiek. In ieder geval voor drie weken. Algemeen directeur Pieter de Waard liet al weten dat het water de clubs tot aan de lippen staat en dat het letterlijk vijf voor twaalf is voor het profvoetbal. Een noodkreet van jewelste! ‘’ Ik hoop dat het niet al te lang gaat duren ,’’poneerde de beleidsbepaler.

Frank Korpershoek speelde overigens zijn 372e wedstrijd en evenaarde het clubrecord  van Fred Bischot. Benaissa Benamar lijkt  zo goed als op weg naar het Italiaanse Sassuolo in de Serie A. Dat leek even bijzaak. De camera’s van de NOS, inclusief anchorman Tom Egbers, waren op deze wellicht historische avond voor het profvoetbal neergestreken in Velsen-Zuid. Sport in het algemeen en Telstar in het bijzonder kregen deze avond de schijnwerpers nadrukkelijk op zich gericht.

De spelers waren kennelijk optimaal gemotiveerd want de Witte Leeuwen hielden huis  tegen een onthutsend zwak F.C. Den Bosch dat met de staart tussen de benen de bus instapte na een smadelijke 6-1 oorwassing en daar nog goed mee wegkwamen. De ene debutant, Norwich City huurling Sebastian Soto, tekende voor de eerste twee goals, invaller en thuisdebutant Gyliano van Velzen poeierde een volley in de korte hoek en ook clubtopscorer Ilias Bronkhorst liet wederom het net twee keer bollen. Glynor Plet pakte ook zijn goaltje mee toen hij als een soort van Michael Jordan ‘’airborne’’ ging en hard raak kopte. Kortom: een puur voetbalfeest waar de aanwezigen waarschijnlijk nog wel even aan gaan terugdenken de komende periode.  Even geen code Oranje maar ‘’ Code Wit’’ wat de klok sloeg.

Tekst: Hans Akkerman
Foto: 1963-pictures.nl

Door Redactie