Keuken Kampioen Divisie

Telstar en RKC Waalwijk scoren niet

In de Jupiler League heeft Telstar verzuimd het laag geklasseerde RKC Waalwijk te verslaan. De ploeg uit Velsen-Zuid – bijna zeker van deelname aan de play-offs – kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Aanvalsleider Andrija Novakovich werd node gemist.

Novakovich was afwezig doordat hij werd opgeroepen voor de nationale elf van Amerika. Trainer Mike Snoei wilde vooraf niet weten van een verzwakking, maar uiteindelijk kreeg hij daar geen gelijk in. Telstar was wel de betere ploeg, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Kort voor de rust leek de thuisploeg recht te hebben op een strafschop. Platje werd van achter gevloerd, maar scheidsrechter Van der Eijk wees niet naar de stip. Kort daarna voorkwam Rody de Boer een treffer voor RKC Waalwijk. Met een katachtige beweging keerde hij knap de inzet van Amatkarijo.

Na de rust ging Telstar op jacht naar een treffer. Platje, Schouten, Van Huizen en Hamdaoui hadden het vizier echter niet op scherp staan. RKC stelde er maar weinig tegenover. De grootste kans was in de slotfase voor invaller Floris van der Linden. De spits zag zijn inzet gestopt worden door RKC-doelman Vaessen.

Snoei wilde de doelpuntloze avond niet wijten aan de afwezigheid van Novakovich. “Hij is zeker een belangrijke speler voor ons, maar we hebben genoeg kansen gekregen. We scoren alleen niet,” lichtte hij na afloop toe.

Door het gelijkspel geeft Telstar was terrein prijs aan de top drie. Daarnaast pakten achtervolgers Emmen en Jong PSV ook minimaal een punt, waardoor de strijd om het overslaan van de eerste ronde van de play-offs in volle gang is.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl