Keuken Kampioen Divisie

Telstar en MVV spelen doelpuntloos gelijk

Telstar heeft een punt overgehouden aan het treffen met MVV Maastricht. Ondanks een prima eerste helft met de nodige kleine kansen wist de ploeg uit Velsen-Zuid het net niet te vinden, net als de tegenstander. Aan de kant van Telstar vielen Gerson Rodrigues en Toine van Huizen geblesseerd uit.

Telstar begon het duel tegen MVV Maastricht prima, want na vier minuten raakte Junior Toretta de paal. De thuisploeg was de bovenliggende partij. Jerdy Schouten strooide met bekeken ballen richting centrumspits Andrija Novakovich en Gerson Rordrigues kon op doel schieten, echter werd zijn poging gestopt door MVV-doelman Michael Verrips. Een vrije trap van Frank Korpershoek werd door zijn medespelers gemist en verdween achter de achterlijn.

Na een kwartier spelen waren de bezoekers voor de eerste keer gevaarlijk. Jonathan Okita brak door aan de rechterkant, maar zag zijn voorzet klemvast gepakt worden door Rody de Boer. De Boer zag eerder deze week collega-doelman Boy de Jong naar het Belgische Anderlecht vertrekken en weet dus dat hij de eerste doelman is dit seizoen. Aan de andere kant stichtte Junior Toretta weer gevaar, maar miste zijn schot kracht.

Gerson Rodrigues (in het wit) viel geblesseerd uit. (© Cees van Hoogdalem)

Uit een corner werd MVV op het halve uur gevaarlijk. Sammy Mmaee kon geheel vrij van dichtbij koppen, maar zag tot zijn ontsteltenis de bal ver over het Telstar-doel vliegen. Ondanks dat Telstar met enige regelmaat gevaarlijk kon worden, kreeg MVV ook de nodige kansen. Donny van Iperen wist op het laatste moment een kans van Marvin Ogunjimi onschadelijk te maken. De grootste kans voor rust kwam op naam van Gerson Rodriques. De Luxemburgs international beging slim een overtreding waarna hij op het doel van MVV kon aflopen, maar schoot daarna te wild over.

In de rust kreeg Mike Snoei een tegenvaller te verwerken. De hoofdtrainer zag kort voor rust Gerson Rodrigues naar zijn knie grijpen en in de rust bleek dat de buitenspeler niet verder kon. Mohammed Hamdaoui was zijn logische vervanger. Tot overmaat van ramp viel ook Toine van Huizen geblesseerd uit. Jasper van Heertum verving de centrale verdediger.

Langzaam maar zeker raakte Telstar de grip op de wedstrijd kwijt. Symbolisch was dat tijdens een korte fase alle tweede ballen in het bezit van MVV kwamen, waardoor Telstar niet meer aan voetballen toe kwam. Snoei greep in en haalde de matig spelende EDO knol naar de kant. Met de inbreng van Shaquill Sno kreeg de thuisploeg de grip op het middenveld weer wat terug en kwam de wedstrijd weer in balans.

Een schot van Hamdaoui miste kort voor tijd kracht en precisie en een uitbraak van de bezoekers werd slecht uitgespeeld waardoor er überhaupt geen kans werd gecreëerd. Het niveau zakte de laatste tien minuten naar een bedenkelijk niveau. De laatste kans van de wedstrijd was voor MVV. Joeri Schroijen zag echter zijn vrije trap aan alles en iedereen voorbij gaan.

Door het tweede gelijkspel zakt Telstar een aantal plekken op de ranglijst. Volgende week staat het thuisduel met koploper Oss op het programma. De Ossenaren wonnen de eerste twee duels van respectievelijk Jong Utrecht en Volendam.

Alle uitslagen, de stand en het gehele wedstrijdprogramma vind je op onze Jupiler League-pagina.