Keuken Kampioen Divisie

Telstar door Van Heertum voorbij Eindhoven

De Witte Leeuwen hebben de knappe thuiszege op Go Ahead Eagles een goed vervolg gegeven met een overwinning in de Keuken Kampioen Divisie-klassieker bij FC Eindhoven: 1-2. De man van de wedstrijd was een bijzondere, want verdediger Jasper van Heertum was verantwoordelijk voor beide Velsense treffers.

Al snel werd de wedstrijd opengebroken. Van Heertum – geboren op zo’n 15 kilometer afstand van het stadion in Eindhoven – kreeg ik de tiende minuut de bal plots voor zijn voeten en aarzelde niet. Bekeken bracht hij Telstar aan de leiding. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en kwam tien minuten later weer op gelijke hoogte. Alvin Daniëls was er als de kippen bij een bal binnen te schieten die daarvoor via de paal terug het speelveld in kwam.

Daarna volgde de tweede domper voor het elftal van David Nascimento. Kabangu moest halverwege de eerste helft gedwongen het veld verlaten, nadat hij te hard doorging op Kyle Scott. En tot overmaat van ramp voor de thuisploeg stond ook de dekselse Van Heertum op slag van rust nog een keer op. Op identieke wijze aan de eerste treffer, schoot hij ook de tweede binnen: 1-2.

Na de rust kreeg Adham El Idrissi een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De aanvaller van Telstar mikte de bal echter op de paal, waardoor Eindhoven in leven bleef. Ook een snelle uitbraak leverde geen resultaat op doordat Ondaan hands maakte. Het zorgde nog voor een spannende slotfase, maar Telstar bleef overeind.

Door de zege vinden we Telstar terug op de twaalfde plek op de ranglijst. Over een week komt FC Den Bosch op bezoek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op competitiepagina.