Keuken Kampioen Divisie

Telstar houdt punt over aan duel met Almere City

Telstar is er niet in geslaagd een voorsprong op Almere City over de streep te trekken. In de absolute slotfase trok Ally de stand gelijk: 1-1.

De eerste kans was voor de bezoekers, toen een ingedraaide voorzet van Calcar niet de juiste richting kon worden meegegeven door Receveur. Daarna duurde het tot de veertigste minuut voordat er weer een aardige mogelijkheid te zien was. Shaquill Sno onderschepte de bal, maar stiftte het leer voorbij de Almere City-doelman aan de verkeerde kant van de paal. De grootste kans was voor Soleri, echter kopte de spits van de bezoekers de bal in vrijstaande positie naast.

Na de rust werd het duel eindelijk opengebroken. Terell Ondaan ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal van ruime afstand beheerst voorbij Plattel: 1-0. Almere City leek daarna snel weer op gelijke hoogte te komen, maar Toine van Huizen haalde de bal van de doellijn. Overigens had de centrale verdediger een opvallende compagnon. Door de afwezigheid van Van Heertum en Van Iperen was Frank Korpershoek een linie teruggezakt. Senne Lynen en Danny van Haaren vulden de lege plekken op het middenveld, echter was dat – tot groot ongenoegen van trainer Mike Snoei – veelal ondermaats.

Almere City, dat zich zo’n tien plekken hoger op de ranglijst bevindt dan Telstar, startte met nog een kwartier op de klok een slotoffensief. Hele grote kansen leverde dat niet op, maar de gelijkmaker viel toch. Calcas schoot vijf minuten voor tijd de 1-1 tegen de touwen. Hoefdraad leek de avond van de Witte Leeuwen helemaal om zeep te helpen, maar zijn schot in de slotminuut ging maar net over het doel van Zonneveld.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.