Zaterdag 3e klasse A

Stormvogels sterkste in tactisch steekspel

Hier werd met smart naar uitgekeken. De derde klasse clash tussen Stormvogels en De Foresters uit Heiloo.

De Foresters koesterden na 7 duels een hallucinerend positief doelsaldo (48-11). Stormvogels is defensief stabieler met een saldo van 20-6. ‘’De Foresters? Achterin kwetsbaar,’’ concludeerde een V.V. IJmuiden- supporter. Zijn club leed 10 dagen geleden een 2-0 nederlaag in het dorp dat tegen Alkmaar is aangeplakt.

Uitwijken naar kunstgras

Het was vanwege het natte weer nog wel even de vraag of er op gras of op een kunstgrasmat zou worden geacteerd. Een ieder bij Stormvogels hoopte vurig op de eerste optie. Het complex was namelijk de afgelopen (zeer natte) week getransformeerd tot een ‘’Stormvogels binnenmeer’’.  Gemeente, SRO en brandweer gingen in innige samenwerking de wateroverlast te lijf. Ondanks verwoede pogingen lukte het echter niet voldoende waardoor het duel op het kunstgrasveld dicht tegen de Heerenduinweg werd verspeeld.

Tactisch steekspel

Het werd een tactisch steekspel tussen twee absolute topploegen die het derde klasse niveau onder natte en winderige weersomstandigheden ontstegen. Voor rust waren het de gasten die domineerden via hun imponerende laatste man Chris Liefting en rechterspits Ties de Boer. Keer op keer werd voorin de voormalig Heerenveen-jeugdspeler gevonden maar zijn voorzetten vonden geen medespeler. ’’Ze spelen zich makkelijk onder de druk uit,’’ concludeerde Stormvogels-voorzitter Nico Stoker halverwege het eerste bedrijf. Toch kreeg de thuisploeg twee dotten van mogelijkheden maar Jose Leone (voet van de keeper) en Melle Springer ziedend hard naast verzuimden hun ploeg op voorsprong te zetten.

Jose Leone beslist topper

Al na zeven minuten spelen na rust de beslissing. Dennis Klepper gaf voor van rechts, de wind kreeg vat op de voorzet en de sluitpost van de gasten, Ko de Vries, taxeerde de voorzet verkeerd in en Jose Leone kon zodoende met zijn hoofd de eerste en na later bleek beslissende goal te scoren;1-0. Wat de gasten daarna probeerden, het sorteerde aanvallend geen enkel positief effect. Geen schoten uit de tweede lijn, geen vrije trappen om toe te slaan en de voorzetten van ‘’handenbinder’’ Ties de Boer ontbeerden snelheid en precisie. ’’Een tandeloze tijger,’’ aldus voetballiefhebber Peter Snoeks. In werkelijk de allerlaatste seconde toch nog een grote kans voor de sportieve gasten. Een afdraaiende corner vond het hoofd van de mee naar voren gekomen Foresters-goalie Ko de Vries die kiezelhard een half metertje over de goal zijn kopbal zag belanden.

Patrick Krop trots op zijn ploeg

Patrick Krop was natuurlijk bijzonder in zijn nopjes met de kleine maar zo belangrijke zege. ’’Kijk, je speelt tegen een fantastische tegenstander. Zij probeerden ons te lokken om toe te slaan maar daar deden we niet aan mee. Het was soms lastig voor rust maar na rust ben ik eigenlijk geen moment ongerust geweest op een gelijkmaker. Onze verdediging stond als een huis en gaf geen krimp. Constant kantelden we van positie waardoor we verdedigend op de been bleven. Ik ben heel erg trots op mijn ploeg en de geleverde strijd,’’ sloot hij zichtbaar opgetogen en blij af.

Hans Akkerman