Zaterdag 3e klasse A

Stormvogels raakt na een uur op drift

‘’De Blauwen’’ tegen ‘’De Rooien’’. Nee, we hebben het niet over de intense dorps confrontatie op de Westmaat in Spakenburg maar over het ‘’regionale onderonsje’’ tussen Stormvogels en V.S.V.

Twee clubs met een rijk verleden en boeiend heden. Stormvogels lonkt nadrukkelijk naar de afdelingstitel of in ieder geval promotie en V.S.V. wil zich net als vorig jaar zo rap mogelijk veilig spelen in een kwalitatief sterke derde klasse. De rivalen liggen beiden op schema. V.S.V. liep vorige week tegen een zware 3-7 thuisnederlaag op tegen Zandvoort en was natuurlijk uit op eerherstel.

Weer uitwijken naar kunstgrasmat

Moest Stormvogels twee weken terug in de topper tegen De Foresters vanwege de drassige, doorweekte grasmat uitwijken naar het kunstgras, zaterdag was het opnieuw uitwijken geblazen. De grasmat was bevroren en dus werd er wederom de gang gemaakt naar de plastic mat.

Stormvogels voor rust veel balbezit maar flets

Het werd een duel met twee gezichten. Voor rust hield V.S.V. gemakkelijk stand. ’’We kwamen niet door op de flanken en creëerden weinig,’’ zag ook Patrick Krop. Een minuut voor rust leidde de enige verdedigende ‘’mispeer’’ van de Velserbroekers in de Zeewijkse openingsgoal. Jose Leone vond Brian Ezeoke en die scoorde de belangrijke eerste goal; 1-0. ‘’Een gezapig zomeravondpotje lijkt het wel,’’ concludeerde voormalig Telstar-coryfee Jelle Visser halverwege.

Stormvogels na rust op volle toeren

Na de thee nam Stormvogels het duel stevig in handen en bleek zowel technisch als zeker ook conditioneel superieur. Toch duurde het nog een kwartier voordat het overwicht gestalte kreeg. Gregory van Nieuwkoop tekende voor tweede goal , Mart Willemse miste nog een pingel en Brian Ezeoke scoorde kinderlijk eenvoudig met zijn hoofd de derde Zeewijkse goal. Ok, Justin Kunst deed nog wat terug voor V.S.V. (3-1) maar toen begon de ‘’Jan Koridon show’’ de tengere invaller goochelde en slalomde keer op keer met speels gemak langs amechtig toekijkende tegenstanders die hem met handen en voeten wilden stoppen, zonder tastbaar succes. Zelf tekende Jan Koridon voor goal nummer 4, offreerde Brian Ezeoke zijn derde goal en hattrick en liet ook nog zijn ingevallen broer Auoun de 6-1 eindstand vastleggen. Lang leek het een lastige middag te worden voor ‘’ De Vogels’’ maar uiteindelijk bleek het klassenverschil te groot.

Hans Akkerman