Sporting Martinus en VVH Velserbroek doelpuntloos in evenwicht

Onder een donkere dreigende lucht begonnen de teams van Sporting Martinus en VVH Velserbroek om exact 14.00 uur aan de wedstrijd. Beide teams speelden met aanvallende gedachten en wilden snel op voorsprong komen. Hierdoor ontstond er voor de toeschouwers een aantrekkelijk duel. Het optische veldoverwicht was voor de thuisclub, maar de eerste kansjes waren voor de bezoekers.

De grootste mogelijkheid was voor Martinus, maar werd niet benut door de spitsen van de geel-roden. Een strakke kopbal spatte op de lat boven doelman Marco van den Boogaard uiteen. De doelman maakte dit seizoen zijn eerste minuten in de hoofdmacht van VVH Velserbroek. Een schouderblessure zorgde ervoor dat Van den Boogaard ruim drie maanden moest revalideren. Keeper Mario Veldt was dit weekend afwezig.

Gelukkig was Van den Boogaard voldoende hersteld om de aanvalsdrift van Martinus te beteugelen. De spitsen van Martinus hadden sowieso geen makkelijke middag. De verdedigers van VVH stonden negentig minuten paraat om iedere aanvalsgolf in de kiem te smoren. Daartegenover werd in balbezit te vaak de lange bal gehanteerd om het splitsenduo Jeffrey Kors en Jimmy Boonstra voor het doel van Niels Wutrich te zetten. Een brilstand bij rust was het logische gevolg van de onmacht in afwerking van beide teams.

Na de rust kwamen de mannen van coach Marcel Looij beter uit de kleedkamer. Onder leiding van de aanjagers Mark van der Werff en Sander Loogman werd Martinus terug gedrongen op eigen helft. Toch waren de uitvallen van Martinus gevaarlijk, maar ook deze aanvallen werden door de verdedigers van VVH afgeslagen. De goed leidende scheidsrechter Hussaarts hoefde deze middag nauwelijks op te treden en floot een makkelijke wedstrijd.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Nadat Van den Boogaard in het laatste kwartier twee maal handelend moest optreden, was het slotakkoord voor de gasten. Eerst krulde de bal naar de bovenhoek van het Martinus-doel, waarbij keeper Wutrich met een stijlvolle redding de bal tot hoekschop verwerkte. Vanuit de lang genomen spelhervatting werd de bal net over gekopt waarbij Wutrich de bal met de vingertoppen beroerde. Nadat de scheidsrechter om tien voor vier voor het einde van de wedstrijd blies, was coach Looij een tevreden man. Na vier nederlagen oprij, werd er bij een goede tegenstander een punt gepakt.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer
Archieffoto: Loes Passchier