Zondag 3e klasse C

Vier treffers voor Schoten, maar geen zege

De opmars van Schoten in de zondag derde klasse C is gister enigszins tot stoppen gebracht. Het lager geklasseerde Wijk aan Zee kreeg vier tegentreffers, maar scoorde zelf net zo vaak. Bij Schoten speelde een bekend probleem op, de tegenstander werd in leven gelaten door het missen te veel missen van kansen.

Schoten-trainer Jasper Ketting zal de nodige haren uit zijn hoofd hebben getrokken. Bij een 3-2 voorsprong kreeg zijn ploeg een niet te missen kans en had toen de wedstrijd in het slot moeten gooien. Lennaert Stuur verprutste samen met twee teamgenoten de enorme mogelijkheid en zag de bal een paar minuten later aan de andere kant wel in het net liggen. Een euvel wat bekend is, want ook tegen VVH Velserbroek en Spaarnwoude verzuimde Schoten de wedstrijd in eigen voordeel te beslissen.

Het was gister ĂĽberhaupt de middag van de club uit Haarlem-Noord niet. De laatste weken werd er regelmatig prima voetbal gespeeld, maar tegen Wijk aan Zee leek het geregeld meer op een flipperkans. Veel te vaak werd de lange bal gehanteerd, iets wat de verdedigers van de tegenstander in de kaart speelde. Uiteindelijk moest een flinke onweersklap halverwege de eerste helft de boel wakker schudden. De teams verdwenen een paar minuten naar binnen en na de hervatting lag de bal al snel in het Wijk aan Zee-doel. Anil Kilic opende de score uit een hoekschop.

Schoten-Wijk-aan-Zee-Voetbal-in-Haarlem
Mevlut Güntürk met een kans voor Schoten. (© Voetbal in Haarlem)

Korte tijd later zorgde Tom Jacob voor de 2-0 door een vrije trap rechtstreeks binnen te schieten. De bal was eigenlijk bedoeld als voorzet, maar Jacob legde de bal bekeken bij de tweede paal. De bal ging aan iedereen voorbij en verdween voorbij Wijk aan Zee-doelman Robbin Lokhorst in het doel. Nog de eerste helft kwam Wijk aan Zee middels een penalty terug tot 2-1, maar even maakte Bilal El Ouariachi zijn fout goed. Hij hield zijn tegenstander vast in het strafschopgebied. Twee minuten later zorgde hij met een schitterend schot van 25 meter voor de 3-1. De bal vloog in de kruising binnen. Lex Aardenburg verzorgde het slotakkoord van de eerste helft op spectaculaire wijze. Van 35 meter schoot hij de bal over Schoten-doelman Heruer heen en zette daarmee de 3-2 ruststand op het scorebord.

Na de rust kreeg Schoten de enorme mogelijkheid op de 3-2, miste die en zag Wijk aan Zee een kwartier voor tijd terugkomen tot 3-3 door de tweede treffer van Lex Aardenburg. Vijf minuten later kwamen de bezoekers via Thijs Hittema zelfs op voorsprong, waardoor Schoten alles of niets moest gaan spelen. Centrale verdediger Tom Jacob werd naar voren gebracht en versierde aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Joey Blom schoot de bal hard en laag in de korte hoek binnen en bepaalde de eindstand op 4-4.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.