Zondag 3e klasse C

Waterballet aan de Zeedistelweg

Alliance en Spaarnwoude zijn allebei gepromoveerd uit de vierde klasse en weten nog niet goed hoe ze het best tot hun recht komen een divisie hoger. Tot afgelopen zondag hadden beide ploegen twee keer gewonnen. Ze kennen elkaar goed, dus beloofde de onderlinge confrontatie een leuke wedstrijd te worden.

De weergoden wensten niet mee te werken haan een lekkere pot voetbal, want toen de beide elftallen het kunstgras betraden regende het pijpenstelen. Dat weerhield Joey Hoogeboom er niet van al in de eerste minuut een schot op de goal van Alliance-keeper Chris Beck los te laten. Laatstgenoemde kon netaan redding brengen.

Vier minuten later was het wel raak aan de andere kant. De mee opgekomen Jeroen van den Hoek rondde een knappe Alliance-aanval bekwaam af met een prima schuiver in de rechterbenedenhoek. 1-0. Daarna was het eigenlijk alleen maar Alliance wat de klok sloeg. Jasper Wille kon alleen op de keeper af, maar Patrick Kort redde bekwaam, even later schoot hij hoog over na knullig balverlies in de Spaarnwoude-verdediging en twee minuten later hielp Jake Willems een Alliance-kans om zeep.

In de 34e minuut maakte Willems die fout goed door een afgemeten voorzet te geven op Kamil Golanski, die beheerst de 2-0 binnenschoot. Meteen vanaf de aftrap had Tobias Kuhlmann de 3-0 op zijn schoen, maar hij miste. Ook Jurrian van Gerwen kon vlak voor rust het net niet vinden. Keeper Kort versperde hem de weg naar een ruimere voorsprong.

Na rust greep Spaarnwoude-trainer Edwin Eefting in: Nick Mens bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mark Visser. Spaarnwoude ging één-op-één spelen in de hoop terug in de wedstrijd te komen.

Maar die hoop bleek al na vier minuten ijdel toen Jake Willems uit de derde corner op rij de 3-0 tegen de touwen kopte. Vanaf dat moment was alle geloof weg bij Spaarnwoude. Een paar kansjes kregen de paarsen nog wel, via Tim Visser bijvoorbeeld, maar Alliance bleef fluitend overeind. Toen ook het weer weer een beetje opknapte kon Willems de 4-0 scoren uit een knappe voorzet van Jurrian van Gerwen. Tien minuten voor tijd maakte Tobias Kuhlmann zelfs de 5-0 en was het helemaal over en uit. Daar bleef het bij, ondanks een knappe uithaal van de talentvolle Tobias Faber, die ternauwernood van de lijn werd gehaald door Chris Beck.

Na afloop was Spaarnwoude-trainer Eeftink reëel.  ,,We hebben terecht verloren. 5-0 is misschien wat overdreven, maar Alliance was sterker. De 3-0 vlak na rust was killing. Alliance is in de breedte beter.’’

Gidon Reinders Folmer, de trainer van Alliance was dik tevreden. Over de strijd die zijn ploeg leverde en over hoe zijn team de nul wist te houden. ,,We hebben er hard voor gewerkt. En met hard werken gaan we nog ver komen in de derde klasse.’’

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.