Algemeen

Roy van der Mije zegt voor langetermijnvisie van ADO’20 te kiezen

De overgang van Roy van der Mije van OFC naar ADO’20 deed in Oostzaan nogal wat stof opwaaien.

De ex-trainer van o.a. EDO en Young Boys geeft aan dat de keuze niks met OFC te maken heeft. ,,De functie  bij ADO ’20 past simpelweg beter bij mijn maatschappelijke carrière. Het komt beter overeen met mijn toekomstplannen. Met het bestuur van ADO ’20 was ik er snel uit.’’

De Technische Commissie van ADO’20 voerde samen met de spelersraad legio gesprekken met kandidaat-trainers en ook Ted Verdonkschot was even in beeld.

Van der Mije geeft aan, zo meldt de site van de club uit Heemskerk,  dat de lange termijnvisie, het beleid van het doorselecteren van eigen jeugd, het verenigingsleven en de doelstellingen van de club, de doorslag gaven.

Roy begon speelde in de jeugd van Ajax, was daarna actief als contractspeler bij AZ, Heracles en FC Omniworld (het huidige Almere City). Hij sloot daarna zijn actieve voetballoopbaan als amateur af bij o.a. Argon en Koninklijke HFC.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

United/Davo en Young Boys – onder Rinus Israel- waren zijn eerste verenigingen, waar hij als assistent trainer aan de slag ging.  Bij Blauw Wit, EDO, JOS Watergraafsmeer, Legmeervogels en nu dus bij OFC Oostzaan was hij daarna de hoofdverantwoordelijke.

ADO’20 meldt op haar site het volgende

De nieuwe ADO-trainer staat bekend als een sociaal en rechtlijnig, maar ook als ambitieus persoon. Vanuit zijn werk bij SG Panta Rhei (scholengemeenschap VMBO) heeft Roy ook de nodige ervaringen voor wat betreft didactisch, methodisch, communicatief en organisatorisch werken. Zijn affiniteit met jeugdvoetbal heeft zeker ook voor ADO’20 een belangrijk rol gespeeld bij zijn aanstelling.

Tekst: Peter Brink