Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

KNVB schuift beslissing stoppen competitie voor zich uit en legt bal bij kabinet

DoorRedactie

jan 13, 2021

Amateurclubs zitten tot minimaal 9 februari vast aan de huidige maatregelen.

Waar legio trainers de noodklok luiden over het optrainen van spelers en het ontbreken van wedstrijdritme als de competitie ooit weer hervat gaat worden, ziet de KNVB het seizoen nog niet als verloren….

De voetbalbond schetst twee scenario’s: de afgebroken competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld. Of het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

HFC-trainer Gertjan Tamerus waarschuwde eerder al voor de kans op blessures bij zo’n beslissing. ,,Naar Tiel, Groesbeek en Hardenberg. Dan krijg je direct weer te maken met al die reisbewegingen waar we nu al zo bang voor zijn. Bovendien is het met een volgepropt programma vragen om blessures. Dat zie je nu al in het profvoetbal. Bij de amateurs zouden er nog veel grotere klappen vallen….”

Hij vervolgt. ,,Vanaf het moment dat er weer onbelemmerd kan worden getraind heeft de KNVB het over een voorbereidingstijd van vier weken. Ik vind dat onverantwoord. Het opbouwen zal zes tot acht weken in beslag nemen. “

Anthony Correia, zijn collega bij Telstar en ook trainer van VV Katwijk, deelt die mening. ,,Ik vraag me af of het haalbaar is”, zegt hij. ,,Normaal gesproken draaien we voor het begin van het seizoen een voorbereiding van zo’n zes weken inclusief oefenwedstrijden. Die tijd is er niet.”

,,Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar”, zegt de KNVB.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

De bond neemt niet zelf de verantwoordelijkheid om de competitie te stoppen, maar legt de bal bij het kabinet. ,,Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de seniorencompetities in het amateurvoetbal.”

Tekst: Peter Brink

Door Redactie