SVIJ-trainer Ronald Vader bezig met laatste seizoen in IJmuiden

Ronald Vader stond vorig seizoen met SVIJ bovenaan in de vierde klasse zaterdag. Corona zorgde ervoor dat de competitie werd stilgelegd en promotie uitbleef. Dit seizoen presteert SVIJ een stuk minder. De club gaat deze week op trainingskamp naar Spanje om na de winterstop te vlammen. Het wordt de afscheidsronde van Ronald Vader, die de club na drie jaar gaat verlaten.

Ronald Vader was ooit een groot talent en was aanvoerder van de AZ-jeugd. Hij kreeg zelfs een contract en kwam uit voor Oranje Onder-17. Zijn talent kwam daarna nooit meer tot volle wasdom. Sinds een aantal jaar richt hij zich op een trainersloopbaan. Eerst als trainer/coach van het elftal van zijn talentvolle dochter die ook bij SVIJ speelt. De laatste drie jaar als hoofdtrainer.

 

Ronald Vader is in het bezit van het UEFA-B trainersdiploma. SVIJ is bezig met een sollicitatieronde. Marcel Looij schoof aan, maar Nico van den Berghe van Waterloo lijkt de beste papieren te hebben.

Hij groeide in de buurt op, speelde voor Waterloo, Stormvogels en Telstar en heeft ook nog een talentvolle zoon, Raoul, die een aanwinst zou zijn voor SVIJ.

Tekst: Peter Brink