Algemeen

Patrick van der Fits vindt nieuwe uitdaging

‘’We gaan bij D.S.S. op de trommel rammelen’’

Patrick van der Fits heeft ongelooflijk zin in zijn nieuwe klus en het enthousiasme spat er zichtbaar van af. Aan het eind van het lopende seizoen stopt hij na twee seizoenen als assistent-trainer bij tweede divisionist Katwijk. Patrick:’’ Ja, ik wil niet meer structureel op het veld staan, zocht bewust naar een ander ritme en daarbij komt dat er wel erg veel tijd in ging zitten. Zeg maar een werkweek, inclusief de wedstrijdanalyses. Dan heb ik het nog niet over de reistijd. Ik wilde gewoon wat anders en toen kreeg ik een belletje van de voorzitter van D.S.S. Martijn Egner. Dat heeft er toe geleid dat ik voor 2,5 jaar heb getekend als technisch manager bij D.S.S. van zowel de mannen-als de damestak. Hier begon het ooit voor als kleine jongen voor mij, dus wat dat betreft is de cirkel rond toch?,’’ aldus de eigenaar van een winkel in Nederlandse Streekwijnen naast station Santpoort-Zuid.

‘’Het moet meer resultaatgericht’’

Patrick vervolgt:’’ Met de dames gaat het sportief naar behoren. De staf heeft de afgelopen jaren vakwerk afgeleverd. Het 1e team speelt op het allerhoogste niveau. Niet tussen de B.V.O. ,s, dat kan ook niet, maar op divisieniveau. Met de mannen willen we sportief nadrukkelijk omhoog. Binnen afzienbare tijd willen we een stabiele tweedeklasser worden. Vierde klasse voetbal bij de mannen met alle respect is natuurlijk veel te laag voor een vereniging met zo’n enorme potentie. Met 1600 leden behoren we met Kon H.F.C. en Hoofddorp tot de top 3 uit deze regio. De randvoorwaarden kloppen hier. D.S.S. heeft goede velden, een top complex, een uiterst professionele organisatie, dus daar ligt het zeker niet aan.’’

‘’Ons voetbalhuis van binnenuit opknappen’’

Er zijn geen halve maatregelen genomen om het doel te bereiken. Patrick:’’ We zijn nu druk bezig een regionale staf op te tuigen met bekende namen. We spelen nu vind ik breedtesport met ons 1e en willen nadrukkelijk stappen zetten en randvoorwaarden creëren. In ieder geval willen we het D.S.S.-DNA bewaken en de D.S.S.-identiteit koesteren. Het betekent wel in de praktijk dat we zowel qua denken als handelen een andere, minder vrijblijvende koers gaan varen. We gaan ons voetbalhuis van binnenuit opknappen,’’ stelt de gedreven voetballiefhebber die zich graag bediend van positieve beeldspraak.

‘’De ‘’slapende reus’’ willen we wakker gaan schudden’’

Patrick:‘’ Alles rond de selectie gaat professioneler worden. Meer trainen, meer eisen stellen dus op sportief gebied en daarnaast faciliteren we leuke dingen voor de selectie. Met als doel resultaatgerichter aan de slag te gaan. De laatste jaren reed D.S.S. mijns inzien op een rotonde maar kon bij de mannen maar niet de juiste afslag vinden. Daar willen we een eind aan maken met onze nieuwe staf want we doen het met zijn allen hoor, laat dat duidelijk zijn. Met als doel een herkenbare, ambitieuze vereniging ontwikkelen die sportief vooruit wil,’’ aldus Patrick van der Fits die zichtbaar zin heeft in zijn nieuwe uitdaging bij een club die hem zo aan het hart ligt.

Patrick sluit af:’’ Bij alle clubs waar ik heb gewerkt, ben ik door de voordeur vertrokken en altijd op een of andere manier betrokken bij gebleven. Bij D.S.S. liggen mijn jeugdherinneringen en die van mijn familie. Dat maakt deze klus wel héėl speciaal. Wat zo leuk is: ik heb op dit complex nog mijn 50e verjaardag gevierd met een speciale wedstrijd, dus ik ben weer thuis en het heeft waarschijnlijk zo moeten zijn.’’

Hans Akkerman