Algemeen

Velsen zoekt nieuwe trainer, Richard Plug zoekt door financiële problemen Odin’59 nieuwe club

Odin ’59 moet komend seizoen flink bezuinigen. Door het wegvallen van grote sponsoren, de gevolgen van corona en de hoge energieprijzen houdt de club de hand op de knip. IJmuidenaar Richard Plug verlengde zijn contract onlangs en kijkt nu uit naar een andere club. Hij was in het verleden al meerdere malen in gesprek met RKVV Velsen, maar dat ketste na lang onderhandelen en aanvullende eisen af. Velsen zoekt nog een trainer.

“De eind vorig seizoen ingeslagen weg met Richard Plug willen we heel graag voortzetten, echter moet dit financieel wel mogelijk zijn”, aldus Richard Jonker TC lid van de Heemskerkers. Het zou doodzonde zijn als we na dit seizoen niet door kunnen. Een groot deel van de spelers wil graag blijven en ook spelers van een hoger niveau hebben aangegeven graag naar de club te komen.

ODIN’59 weet al jaren een waardige selectie samen te stellen met minimaal budget voor het niveau waarop men speelt, echter in de ontstane financiële situatie is ook dit voor de vereniging momenteel niet te dragen.

De zoektocht naar mogelijke sponsors gaat onverminderd door. Wij hopen dat binnen niet al te lange tijd nog sponsoren gevonden kunnen worden of zich aandienen om volgend seizoen ook verder te gaan op de ingeslagen weg.’’

 

Richard Plug zegt. “Ik ben vorig jaar op laatste moment weer ingestapt bij Odin’59. De periodetitel is een geweldige prestatie van de jongens. In de winterstop zijn er twee spelers vertrokken en ik had gehoopt dit budget te kunnen gebruiken voor twee nieuwe spelers. Echter is dit niet mogelijk waardoor de toch al smalle selectie nog meer is uitgedund. Doodzonde want hoewel de titel uit zicht is hadden we toch kunnen stunten via de nacompetitie. Twee maanden geleden heb ik al overeenstemming met de club bereikt ook al was dit wel onder goedkeuring van het budget.

Met verschillende spelers is er, onder hetzelfde voorbehoud, al een akkoord over volgend jaar. Graag zou ik met zowel bestaande als nieuwe spelers uit de regio verder willen bouwen.

Ik ben dan ook geen moment met andere clubs bezig geweest hoewel er wel interesse was. Zoals het er nu naar uit ziet moet ik dus rijkelijk laat nog op zoek naar een club. En dat zal lastig worden.’’