Algemeen

Onze Gezellen eert Bert Wagemaker met eigen toernooi

Onze Gezellen organiseert vanaf dit jaar het Bert Wagemaker Toernooi. Het is een mooi eerbetoon aan de oud speler en (jeugd)trainer van de club uit Haarlem-Noord.

Het toernooi dient als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aan het toernooi doen naast Onze Gezellen ook Haarlem-Kennemerland, VVH Velserbroek en Spaarnwoude mee. De wedstrijden worden op donderdag 26 augustus en zaterdag 28 augustus gespeeld. Wie elkaar in de eerste ronde treffen is op dit moment nog niet bekend. Deze week worden de teams aan elkaar gekoppeld middels een loting. De loting is live te volgen via de Facebookpagina van Onze Gezellen.

Wagemaker speelde zelf in de jeugd  voor HFC Haarlem. Hierna kwam hij uit voor de senioren van HFC Haarlem en Onze Gezellen. Na zijn actieve carrière werd hij onder andere (jeugd)trainer bij VSV en Onze Gezellen. Zijn laatste klus was het hoofdtrainersschap bij het zaterdagteam van EDO.

Bert Wagemaker overleed eerder dit jaar op 10 februari nadat er in september 2019 een tumor in zijn buik werd ontdekt. Otto Berendregt sprak in december 2020 met hem. Zijn interview kun je hier nog eens terug lezen

Tekst: Danny Prinsen