Net geen dubbele cijfers voor Telstar tegen De Kennemers

jul 15, 2017
De Kennemers - Telstar - Voetbal in Haarlem

Telstar heeft ook het derde duel van de huidige oefencampagne winnend weten af te sluiten. In Beverwijk werd zondag derdeklasser De Kennemers met 0-9 verslagen. Nieuweling Andrija Novakovich toonde wederom zijn klasse, de lange spits scoorde vier maal.

Trainer Mike Snoei is inmiddels twee weken onderweg met zijn nieuwe ploeg. De hand van Snoei – en technisch directeur Piet Buter – wordt steeds meer zichtbaar. De aanwinsten doen van zich spreken en langzaam groeien automatismen in de ploeg. Tijdens het derde oefenduel van dit seizoen was de club uit Velsen-Zuid duidelijk een maat te groot voor BVV De Kennemers.

Het duel begon met een gezamenlijke teamfoto met als centrale punt het witte Telstar-shirt met rugnummer 34, verwijzend naar de trieste situatie van Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri. Direct daarna werd de wedstrijd in gang gezet en liet de van Reading gehuurde spits Novakovich zich zien. Een voorzet van Sno werd naast het doel van De Kennemers geschoten. Kort daarna raakte de lange aanvaller de lat, nadat Hamdaoui zichzelf voor de doelman van de tegenstander vrijspeelde.

Beide clubs stonden stil bij de situatie van Abdelhak Nouri. (Foto: Telstar)

In de vijftiende minuut opende Hamdaoui de score. Wederom verzorgde vleugelverdediger Sno de voorzet waar Hamdaoui raad mee wist. Hij kopte de bal beheerst binnen. Na een half uur spelen verdubbelde Novakovich de score. Zamouri stuurde de aanvaller de diepte in, Novakovich omspeelde de Beverwijkse doelman en rondde eenvoudig af. Een minuut later zorgde hij met een knappe kopbal voor de 0-3. Kort voor rust scoorde de van ADO Den Haag overgekomen Schouten de 0-4, waarna het slotakkoord van de eerste helft voor Korpershoek was. De aanvoerder krulde de bal op stijlvolle wijze binnen: 0-5.

Aan de aftrap van het tweede bedrijf verscheen Junior Toretta. De rappe buitenspeler is deze week aan de selectie toegevoegd en is vermoedelijk de laatste aanwinst voor Telstar. Samen met andere nieuwelingen Rodrigues en Novakovich moet hij waarschijnlijk het aanvallende trio gaan vormen. Dat Novakovich scorende kwaliteiten heeft liet hij na een uur spelen wederom zien. Via de binnenkant van de paal scoorde hij de 0-6 en kort daarna ook de 0-7. Zijn totaal van deze avond kwam daarmee op vier treffers, want snel na zijn laatste treffer werd de 20-jarige Amerikaan gewisseld.

Zijn vervanger, Van der Linden, zette de 0-8 op het scorebord. Najah was de laatste doelpuntenmaker. De invaller scoorde de negende treffer van de avond en bepaalde de eindstand op 0-9. Telstar won met ruimte cijfers het derde oefenduel en werkt nu toe naar de volgende. Die wedstrijd wordt zaterdag 22 juli om 17.00 uur in Haarlem gespeeld. De tegenstander is dan Tweede Divisionist Koninklijke HFC.