Oefenwedstrijden

Telstar verslaat ADO’20 in tweede oefenduel

Telstar heeft vanavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Rabobank IJmond Stadion werd ADO’20 met 5-1 verslagen. Opvallend tijdens de ruime zege was de werklust van de Velsense ploeg gedurende de eerste helft.

Telstar begon het duel beter dan het duel van een paar dagen eerder tegen buurman IJmuiden. Binnen vijf minuten werd de score geopend tegen de promovendus in de Derde Divisie. Aanwinst Andrija Novakovich combineerde met Jerdy Schouten door de Heemskerkse verdediging na een prima opening van aanvoerder Frank Korpershoek. Novakovich hield daarna het hoofd koel en schoot de bal van dichtbij voorbij ADO-doelman Mats van der Wijst.

De ploeg van Mike Snoei begon het duel met een aantal wijzigingen in de opstelling ten opzichte van zaterdag. Edo Knol startte in de basiself, net als de Belgische aanwinst Jasper van Heertum. Een andere aanwinst, Gerson Rodrigues, liet zien goed te kunnen voetballen, maar ook ijverig te zijn. De linker vleugelaanvaller werkte zich een slag in de rondte en zou zomaar de revelatie van aankomend seizoen kunnen zijn.

Telstar - ADO '20 - Voetbal in Haarlem
Novakovich scoorde wederom voor Telstar. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Achterin bij Telstar ziet het er nog niet even stabiel uit. Er wordt te veel ruimte weggegeven en ADO ’20 maakte daar soms slim gebruik van. In de achttiende minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Meraj Allahad zette de aanval op, waarna Cani Yilmas Raymond de Waard in stelling kon brengen. De aanvaller faalde niet oog in oog met Boy de Jong en schoof de gelijkmaker stijlvol binnen.

Een paar minuten later nam Telstar weer de leiding. Rodny Cabral gaf de bal laag voor op Novakovich die wel raad wist met de kans. Direct daarna volgde de 3-1 van Jerdy Schouten. De aanvallende middenvelder kon alleen op doelman Van der Wijst aflopen na een uitstekende lange bal van Gerson Rodrigues. Diezelfde Rodrigues stond daarna aan de basis van de 4-1 met een prima actie aan de rechterkant. Linksback Shaquill Sno werkte de voorzet van een meter of tien binnen.

Telstar - ADO '20 - Voetbal in Haarlem
Telstar versloeg ADO ’20 met 5-1. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Trainer Mike Snoei maakte tijdens de rust weer gebruik van de mogelijkheid om veel te wissels toe te passen. Rody de Boer, Donny van Iperen, Elso Brito, Benjamin van den Broek en Mohammed Hamdaoui werden ingebracht, waardoor ook zij de nodige minuten konden maken. Doordat onder andere gangmakers Rodrigues en Korpershoek van het veld werden gehaald, ontbrak het de ploeg de tweede helft aan de nodige drive. Er werd slordig met balbezit en kansen omgesprongen.

De eerste twee hoogtepunten van het tweede bedrijf werden gecreëerd door invaller Leo Johnson. De eerste keer zette hij met een schitterende schijnbeweging zijn directe tegenstander op de zijlijn voor schut. Bij de tweede actie zette hij zichzelf knap vrij voor ADO ’20-doelman Van der Wijst en leek hij ook te scoren. Terwijl het publiek al klapte voor de 5-1 bleek zijn harde schot in het zijnet beland te zijn.

Donny van Iperen scoorde vlak voor tijd de laatste voor Telstar. De centrale verdediger stond vlak voor tijd bij een corner op de juiste plaats en kon bij de tweede paal hard en hoog te bal tegen de touwen werken: 5-1. Het slotakkoord was voor Moud Benchek. De verdediger van ADO ’20 wist een vrije trap aan te raken, waardoor deze onhoudbaar was voor Rody de Boer. Telstar won zodoende ook het tweede duel van deze oefencampagne. Aanstaande zaterdag volgt het volgende duel. In Beverwijk wordt er om 17.00 uur afgetrapt bij De Kennemers.