Oefenwedstrijden

Koninklijke HFC en Telstar aan elkaar gewaagd

Voor Telstar stond vandaag de eerste echte test op het programma en voor Koninklijke HFC was dit de allereerste wedstrijd in de voorbereiding. Op het veld van HFC speelden de twee grootmachten uit onze regio een interessante oefenwedstrijd. Voor Telstar was dit inmiddels al de vierde, terwijl Koninklijke HFC voor het eerst te bewonderen was. Onder het toeziend oog van een aardig aantal toeschouwers wist Telstar het duel te winnen met 0-1.

Bij de Haarlemse tweededivisionist viel op dat Gertjan Tamerus was opgesteld als centrale verdediger, terwijl hij de laatste seizoenen veelal als aanvaller is gebruikt. Tim van Soest startte als spits, Koen Beeren was nog niet geheel fit. Bij Telstar ontbrak aanvalsleider Andrija Novakovich. De makkelijk scorende spits raakte vorige week tegen De Kennemers geblesseerd en zat niet bij de selectie.

Beide teams maakten er een leuke eerste helft van, maar het eerste half uur waren er weinig echte kansen te zien. Wouter Haarmans probeerde het met een omhaal, echter werd zijn poging van de lijn geplukt door Telstar-doelman Rodi de Boer. Kopkansen van Tamerus en Haarmans verdwenen aan de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant moest Tom Boks optreden na acties van Gerson Rodrigues en deze week vastgelegde Junior Toretta. Toretta opende kort voor rust de score na een flinke fout in de Haarlemse verdediging. De buitenspeler kon daarna naar binnen snijden en Boks het nakijken geven.

In de tweede helft werd er door beide trainers veel gewisseld. HFC-aanwinst Olsthoorn maakte zijn debuut en ook doelman Bart Koper maakte zijn eerste minuten. Arbiter Bossen probeerde de wedstrijd op routine te leiden, echter wordt zijn loopvermogen langzaam een probleem. Diverse fysieke duels werden verkeerd ingeschat, waardoor de irritaties soms hoog opliepen.

Telstar liet zien dat de automatismen langzaam de ploeg in geslepen worden. Met Frank Korpershoek die de lijnen uitzette werden verschillende snelle aanvallen op de mat gelegd. Floris van der Linden zag kort voor tijd een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Doelpunten viel er niet meer, waardoor Telstar het oefenduel met 0-1 won.