Keuken Kampioen Divisie

Mike Snoei: “Dit was een spektakel”

Telstar en Jong Ajax hebben voor de tweede keer dit seizoen de punten gedeeld. Na de eerdere 1-1 eindigde het duel in Velsen-Zuid in een 3-3 gelijkspel. Het duel kende een bijzonder scoreverloop.

De topper tussen de nummers 4 en 2 werd gespeeld onder winterse omstandigheden, echter maakte het volgepakte Rabobank IJmond Stadion veel goed. De sfeer was uitstekend en de spelers leken dit op te pakken. Telstar opende brutaal en Jong Ajax had het lastig. Nadat beide teams een paar speldenprikken hadden uitgedeeld, greep Mo Hamdaoui de aandacht. Aan zijn verre vrije trap zat een enorme zwabber, die door Ajax-doelman Alblas verkeerd werd behandeld. Hij liet de bal glippen, waardoor Telstar op 1-0 kwam.

Telstar was eigenlijk de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar wist – mede door een dubieus afgekeurde treffer – de score niet verder uit te bouwen. Kort na de rust lukte dit wel. Andrija Novakovich wist met een uitstekende actie dwars door de centrale verdediging van de Amsterdammers te snijden. De spits ronde beheerst af en zette daarmee zijn elftal op 2-0.

Kort voor de treffer werd Telstar-trainer Mike Snoei gedwongen om de bedrijvige Sno te wisselen en dat zorgde voor een kentering. Het debuut van de Fransman Balmy verliep stroef en Jong Ajax zag kans het initiatief over te nemen. Binnen een kwartier was de 2-0 omgetoverd in een 2-3. Cassiera met een knap schot, Flemming met een kopbal van dichtbij en Orejuela na een prima actie zetten de wedstrijd op zijn kop.

Telstar perste in de slotfase alle energie uit het elftal en dit leidde kort voor het einde tot de gelijkmaker. Een hoekschop kwam terecht bij Jerdy Schouten, die in twee instanties de bal binnen wist te werken. De 3-3 betekende tevens de eindstand. Loon naar werken voor Telstar, dat nog steeds de vierde plek in de Jupiler League in bezit heeft.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.