Zaterdag 4e klasse B

Joop Böckling maakt technische staf bij Haarlem-Kennemerland compleet

Afgelopen seizoen verraste Haarlem-Kennemerland vriend en vijand door ondanks een slechte seizoenstart, toch de nacompetitie te halen. In de halve finale werd echter verloren van OFC, en dus spelen de mannen van hoofdtrainer Rajinder Deen ook aankomend seizoen weer in de vierde klasse zaterdag.

Even balen natuurlijk, maar voor de jonge groep misschien ook wel goed om eerst nog wat ervaring op te doen. Dat is namelijk wat zowel de ploeg als de trainer mistte, iemand met jarenlange ervaring in het seniorenvoetbal. Met Joop Böckling is de ideale assistent nu gevonden, en kan er weer verder worden gebouw aan de Jan Gijzenkade.

De zesenzestigjarige Joop Böckling besloot afgelopen seizoen dat zijn avontuur bij HBC er na vier jaar op zat. De voormalig spits van HFC Haarlem speelde acht seizoenen als “Roodbroek” en heeft nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd bij HFC Haarlem. “Toen ik had aangegeven te stoppen bij HBC nam Paul Rademaker, vicevoorzitter bij Haarlem-Kennemerland, contact met mij op. Ik kende Paul nog vanuit mijn Haarlem verleden en besloot het gesprek aan te gaan. Het terrein aan de Jan Gijzenkade is voor mij vertrouwd en daarom voelde het goed en nostalgisch om wat te betekenen voor de club. Er waren meerdere clubs die mij benaderd hadden voor het hoofdtrainersschap, maar dat ik bij Haarlem-Kennemerland juist als assistent aan de gang kon sprak mij aan.”

“Ik ben recent met pensioen gegaan. En als assistent heb je net wat meer ruimte om bijvoorbeeld af en toe eens een weekendje weg te kunnen. Ook tussen Rajinder en mij klikte het goed en dus besloot ik voor één seizoen te tekenen. We zijn nu een paar weken bezig en het niveau en de leergierigheid van de groep zijn boven verwachting. Ook dit seizoen is de doelstelling bij de bovenste drie te eindigen en om nu eindelijk eens te promoveren. Ik hoop hier aan te kunnen bijdragen.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd