Zaterdag 4e klasse B

DSK loopt meteen schade op

DSK weet na de eerste competitieronde van het seizoen ‘22/’23 waar het aan toe is. Jong Hercules was vele malen beter en versloeg de formatie van Swen van Kruiselbergen met 0-4.

En over die uitslag mochten de Haarlemmers niet eens klagen. De eerste minuut profiteerde DSK nog wel van de ongeconcentreerde start van de Beverwijkse gasten, maar Remy Prins’ schot was te veel in het midden om de Jong-Hercules-doelman te verrassen. Uit de tegenaanval viel wél meteen een doelpunt. Flegmatiek verdedigen van DSK zorgde ervoor dat de Jong Hercules-spits vrij voor keeper Dylan Collignon kon opduiken. Hij stiftte de bal fraai tegen de DSK-touwen.

Na die vroege tegengoal had Jong Hercules nog veel meer schade kunnen aanrichten, maar de paal en de lat voorkwamen in het eerste kwartier een afstraffing voor de thuisploeg. DSK miste vooral de rust en het overzicht om zich uit de problemen te voetballen. En het werd er allemaal niet gemakkelijker op toen na een half uurtje sterkhouder Jan Koekenbier zich geblesseerd moest laten vervangen. Met kunst en vliegwerk leek de thuisploeg de achterstand bij rust op 0-1 te kunnen houden, maar in de laatste aanval voor de pauze viel toch de, dikverdiende, tweede Beverwijkse treffer.

Na rust werd DSK iets gevaarlijker. De Haarlemmers bivakkeerden wat vaker op de helft van de tegenstander en creëerden zowaar wat kansen. Dat kwam met name doordat de thuisploeg meer de lange bal hanteerde en zo de aanvallers eerder in stelling bracht. Eén zo’n peer naar voren kwam min of meer toevallig voor de voeten van Sonny van der Weijden die met een listig tikje de doelman van Jong Hercules te slim af was. Helaas voor DSK belandde de bal op de paal.

De gasten hadden intussen niet zo veel haast meer, al konden ze nog regelmatig gevaarlijk opduiken voor de DSK-goal. Een kwartier voor tijd werd de Jong Hercules-spits weer prima weggestuurd. DSK-doelman Collignon duwde hem onderuit in het zestienmetergebied: vriend en vijand erkende dat het een strafschop was, maar de scheidsrechter besloot de bal toch buiten het strafschopgebied neer te leggen voor een vrije trap. Die leverde geen succes op. Dat kwam er vijf minuten later alsnog. Collignon stond iets te ver voor zijn doel en dat werd genadeloos afgestraft door de lepe nummer 9 van de gasten. Vanuit de middencirkel deponeerde hij de bal in het net. Dat vlak voor tijd Jong Hercules er nog een vierde goal aan toevoegde was alleen nog maar interessant voor de statistieken.

,,We missen nog wat kwaliteit’’, gaf Van Kruijselbergen ruiterlijk toe. ,,In de voorbereiding ontbrak steeds acht of negen man. Nu ‘nog maar vier’. Over een paar weken hoop ik dat we weer compleet zijn.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom