AlgemeenJack's League

Het is feest in huize Correia, Anthony is toegelaten tot UEFA PRO cursus

Anthony Correia kan de slingers in zijn huis voorlopig laten hangen. hij is toegelaten tot de UEFA PRO cursus, de opleiding tot het hoogste trainersdiploma in Nederland. De talentvolle trainer gaat de cursus combineren met het hoofdtrainerschap  van Katwijk,  maar het is nog de vraag of hij ook  assistent-trainer bij Telstar blijft.

Quick Boys-trainer Edwin Grünholz  is ook assistent bij ADO Den Haag en volgt nu de cursus, maar het is de vraag of dat allemaal haalbaar is voor Correia en/of wenselijk is voor de Witte Leeuwen.  Al is Correia wel wat gewend. Tijdens zijn profloopbaan was hij ook al jeugdtrainer bij Stormvogels Telstar, VSV en KFC. En trainde hij de tweede elftallen van De Kennemers en DEM.

Toelating

De toelating voor Mister Telstar is bijzonder omdat het pas de eerste keer is dat Correia zich aanmeldde en hij meteen met zijn neus in de boter valt. Uli Landvreugd, trainer van AFC, volgt de cursus dit jaar maar werd pas na driemaal toegelaten.

Al zal zijn ervaring als prof en de koppositie van Katwijk, dat tien punten voorsprong heeft op nummer twee Jong Sparta, ook hebben meegespeeld.

Het gaat snel met de loopbaan van Anthony Correia.  Via VVH Velserboek en IJmuiden belandde hij bij Odin’59 en nu begint hij komend seizoen al weer aan zijn derde jaar bij vv Katwijk.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Positivo

Anthony Correia zegt in mogelijkheden te denken. Hij omschrijft zichzelf als een positivo. Kan niet, bestaat niet, is zijn motto. Eén van zijn grootste kwaliteiten noemt hij ‘het enthousiasmeren van spelers’,’’

De andere deelnemers aan de cursus zijn, Mounir Azaoum (De Graafschap), Anoush Dastgir (bondscoach Afghanistan), Giovanni Franken (ADO Den Haag), Matthias Köhler (FC Volendam), Mark Otten (NEC), Mark Parsons (bondscoach Oranjevrouwen), Johan Plat (FC Volendam), Jan Sierksma (AZ).

Foto: vv Katwijk