Algemeen

Competities A-categorie na aankomend weekend stil

De KNVB heeft besloten om na aankomend weekend alle competities in de A-categorie stil te leggen.

De voetbalbond is tot dit besluit gekomen nadat bekend werd dat er geen uitzondering voor amateursport wordt gemaakt om na 17.00 uur te kunnen trainen.

“Altijd voetballen mits dat verantwoord is; de KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de A-categorie is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld”, aldus de KNVB op haar website.

De planning is nu dat de competities half januari, na de winterstop, weer verder gaan. Maar dat is uiteraard weer onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Onder de A-categorie vallen:

  • Mannen veldvoetbal standaard Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse.
  • Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse (exclusief reserve derde klasse zondag)
  • Mannen veldvoetbal O23 competitie (divisies).
  • Vrouwen veldvoetbal Pure Energie Eredivisie Vrouwen** tot en met de derde klasse.
  • JO13 t/m JO19 Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse
  • Landelijke divisie MO17

**Eredivisie vrouwen kan wel doorgaan

De B-categorie kan wel verder met de competitie. 19 december is de laatste speelronde voor de winterstop. “In de B-categorie blijft het programma voor 11, 12, 18 en 19 december staan. Zodat circa 85% van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week kan sporten.”