O-23 Cup

HBC O-23 elimineert SVIJ, ook Olympia Haarlem door

In IJmuiden heeft HBC zich geplaatst voor de kwartfinale van de ViH O-23 Cup. SVIJ werd met 0-5 verslagen. Luke Vahle was de grote man, hij was bij 4 treffers betrokken. In Driehuis voegde ook Olympia Haarlem zich bij de laatste 8 door Velsen te verslaan.

HBC – SVIJ
Het duel werd al snel opengebroken toen een lange voorzet door Luke Vahle werd teruggelegd. Bij de tweede was het voor Bram Leendertse een koud kunstje om de bal te koppen. Kort daarna viel ook de 0-2 voor HBC toen Vahle eenvoudig kon afronden. Voor HBC was er geen vuiltje aan de lucht. SVIJ werkte zich een slag in de rondte, maar het combinatievoetbal van de bezoekers was de ploeg van trainer Brian Wijker te machtig.

Direct na thee besliste Vahle het duel door een vrije trap binnen te schieten. Toen de makkelijk scorende spits ook de 0-4 had gescoord, kreeg hij een terechte publiekswissel. De laatste treffer kwam op naam van Jesse van Loon. Hij bepaalde de eindstand op 0-5. Ondanks de ruime achterstand was de werklust van SVIJ een lust voor het oog. Met name Raphael Frazer zorgde nog voor een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van HBC.

Velsen – Olympia Haarlem
Olympia Haarlem won met 0-2 bij Velsen en plaatste zich ook voor de kwartfinales. De eindstand vertelt wellicht iets anders, maar de bezoekers waren een maatje te groot. Faissal Benhaddi en Zakaria Bakrine zorgden voor de Haarlemse treffers.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem