Tweede Divisie

Fotoverslag Koninklijke HFC – Katwijk (0-1)

Afgelopen zaterdag werd het duel in de Tweede Divisie tussen Koninklijke HFC en Katwijk gespeeld. Het duel in Haarlem werd door 0-1 gewonnen door de bezoekers. Koninklijke HFC speelde wederom met Gerard van Rossum op doel, Wessel Boer in de achterste vier en Gertjan Tamerus op het middenveld. Opnieuw zonder Roy Castien tegen het sterkere Katwijk met oud HFC-er Mike van den Ban in de ploeg.

Al in de eerste minuut was Katwijk met De Moor dichtbij een goal maar doelman Van Rossum redde. Vijf minuten later had de thuisploeg de score kunnen openen toen Koen Beeren – in buitenspelpositie – alleen op doelman Kieboom afging, maar zijn schot uit vrije positie tot corner zag worden verwerkt. Katwijk was het eerste kwartier op alle fronten beter dan HFC dat de hele ploeg terugtrok rond het strafschopgebied. Na een kwartier spelen werd HFC wat gevaarlijker met een goed kans voor Sterling. Verder gebeurde er weinig al kreeg Katwijker Van Dam in zijn tweehonderdste wedstrijd voor de hoofdmacht geel. Ook De Visser scoorde geel na opzichtig protesteren. De rust kwam na een povere eerste helft met 0-0.

« van 14 »

Meer foto’s van dit duel zijn te bekijken én te bestellen op de website van fotograaf Cees van Hoogdalem.

De tweede helft was leuker om naar te kijken en ook spannender. Uitblinker Mengerink was op het uur gevaarlijk met een mooi schot dat door doelman Van Rossum uitstekend werd gestopt. Twee minuten later ging Van den Ban goed door en kreeg Mengerink weer een kans, hij schoot over. Sterling creëerde daarna namens HFC gevaar met een mooi schot dat fraai werd gestopt. De beste kans voor Katwijk kwam met nog twintig minuten op de klok toen Mengerink alleen voor Van Rossum naast kopte.

Een kwartier voor tijd mocht Roy Castien invallen voor Van Son maar werd opmerkelijk genoeg als rechtshalf opgesteld. Castien was nog niet in het veld of Katwijk scoorde en dat was verdiend. Mark de Loor trof doel met een fraai schot. In de laatste twee minuten was Gertjan Tamerus voor HFC gevaarlijk met een schot over en een kopbal die werd gestopt. In blessuretijd kreeg Berkhout voor Katwijk alleen voor de keeper nog de beste kans maar van Rossum tikte de bal corner. Katwijk won verdiend en is koploper met 6 uit 2 en 5 goals voor en 0 tegen. Koninklijke HFC staat nog op 0 en dat is nu al zorgelijk. De ploeg dreigt net als vorig seizoen al achter de feiten aan te lopen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.