Ilias Bronkhorst: Klaar voor zijn kans bij HFC

Hij mocht vorig seizoen al even aan het echte werk ruiken, maar seizoen ’17-’18 moet de jaargang van zijn doorbraak worden. Ilias Bronkhorst wordt bestempeld als één van de grootste talenten uit onze regio en is nu toe aan de volgende stap in zijn nog korte voetballoopbaan: basisspeler worden van het eerste elftal van Koninklijke HFC.

Ilias Bronkhorst heeft tijdens de huidige voorbereiding op het nieuwe seizoen al de nodige minuten gemaakt. Trainer Ted Verdonkschot probeerde hem uit als linksback en centrale verdediger. Iets wat niet vreemd is gezien de snelheid en de kracht van de jonge speler, maar de positie in het midden was wel nieuw. “Dat is niet echt mijn positie, maar dat hoor ik wel gewoon op te vullen,” zegt hij tegen Voetbal in Haarlem.

De 20-jarige Zandvoorter maakte vorig seizoen in het tweede elftal een stormachtige ontwikkeling door en is doorgeschoven naar de A-selectie van Koninklijke HFC. “Dit moet wel mijn seizoen worden,” vertelt hij. “Ik wil veel minuten gaan maken en dan hopen dat ik mijn plek krijg.” Over wat de positie is waar hij het best tot zijn recht komt verschillen de meningen. Bronkhorst kan zowel aan de rechter- als de linkerkant goed uit de voeten als vleugelverdediger, maar maakte bij Jong HFC ook een sterke indruk als vleugelaanvaller.

Het talent durft te dromen over meer, maar blijft met beide benen op de grond staan. Eerst een vaste plek veroveren in het eerste elftal van HFC zodat hij wekelijks in de Tweede Divisie zijn kunsten kan vertonen. “Vanuit daar misschien wel het betaalde voetbal in als dat kan,” besluit Bronkhorst hoopvol.

 

[sam id=”11″ codes=”true”]