Jack's League

Déron Payne met het Volendam van Wim Jonk op trainingskamp

Déron Payne kwam in de twee oefenduels die FC Volendam speelde nog niet in actie maar mag wel mee naar het trainingskamp in Vaals. De ex-verdediger van Koninklijke HFC stond op het punt om naar Sparta Rotterdam te gaan, maar koos uiteindelijk voor FC Volendam.  Mogelijk kan hij profiteren van de blessures van Achraf Douiri en Dean James. Volendam speelt vrijdag tegen NAC Breda.

Déron Payne had bij AZ een grote toekomst voor zich. Hij speelde er in de jeugd, maar kwam anderhalf jaar geleden naar Koninklijke HFC. Hier speelde de 19-jarige zich al snel in de A-selectie.

Payne tekende bij FC Volendam een contract tot de zomer van 2025. Het was de bedoeling dat hij eerst zou aanhaken bij Jong FC Volendam. In de twee eerdere oefebduels tegen De Rijp en KRC Genk kwam hij nog niet in actie.

zzp-boekhouder

“Ik ben erg enthousiast om de stap naar FC Volendam te maken zegt Déron. “De club heeft veel vertrouwen in mijn toekomst uitgesproken. Ik ga er alles aan doen om dit waar te maken.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met het vastleggen van het talent. “Déron is dit seizoen doorgebroken bij Koninklijke HFC en is een jongen die er voor ons écht uitsprong in de tweede divisie, vooral als je praat over potentie. Wij zien in Déron een moderne vleugelverdediger: hij is een atleet die de hele vleugel kan bestrijken, zijn mannetje staat in duels en daarnaast nog goed kan voetballen met een bepaalde rust aan de bal. Dat profiel is interessant en ook belangrijk in onze speelwijze.”