Zondag 4e klasse E

DSS steelt zege van Onze Gezellen

De competitie in de zondag vierde klasse belooft weer een spektakel te worden. Aan Onze Gezellen en DSS de taak om een rol van tekens te gaan spelen, nadat de teams vorig seizoen beiden in de grijze middenmoot verbleven. Vooral Onze Gezellen liet zondag zien die ambities te hebben, maar DSS ging met de drie punten naar huis.

Het duel werd door de twee teams onbevangen gestart. DSS kreeg via Job van den Dries de eerste kans, echter kwam de spits een teenlengte te kort om de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Na een kwartier greep Onze Gezellen het initiatief en kreeg het via Mark Okker en Mitchel Geeven twee kansen, maar het vizier stond bij twee spelers nog niet op scherp. Lars Dorjee opende halverwege de eerste helft de score. De vleugelaanvaller dook bij een vrije trap van de bezoekers bij de tweede paal op en liet OG-doelman Nino Pels kansloos, 0-1.

Kort daarna kreeg Ivar Wesselman een opgelegde kans op de gelijkmaker, echter was de kans niet aan hem besteed. De uitstekende assist van Dalian Nortan werd wild overgeschoten. Aan de andere kant zag Max Henneman een lob net over het doel van Onze Gezellen gaan. Nadat kort voor de rust Jurre Dekker de paal raakte, was duidelijk dat de thee behaald ging worden met een kleine voorsprong voor de bezoekers.

Na de rust ging alles wat Onze Gezellen heette op jacht naar de gelijkmaker. DSS werd onder druk gezet en kwam nog maar sporadisch aan voetballen toe. Doelman Davy de Back greep daarna de hoofdrol door op diverse grote mogelijkheden een passend antwoord te hebben. Vooral de inzet van Mitchel Geeven werd uitstekend gestopt.

De thuisploeg kreeg daarna de hulp van de scheidsrechter. Een schot werd tegen het lijf van een DSSā€™er geschoten waarna de leidsman de bal snel naar de stip wees. Jurre Dekker wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de meer dan verdiende gelijkmaker tegen de touwen. De ploeg van de nieuwe trainer Delano Snijders ging daarna voor de winst, maar kreeg de deksel op de neus. Nino Pels kreeg te laat zicht op een dieptebal, was te laat en zag Mitchel Dautzenberg een assist van Alberto Salle binnenschuiven. Met nog een paar minuten op de klok gingen de bezoekers weer aan de leiding.

Onze Gezellen probeerde nog een nieuwe gelijkmaker te forceren, maar was niet bij machte om Davy de Back voor een tweede keer te passeren. Uit hoekschoppen volgde nog gevaar, echter trok DSS aan het langste eind en begon zodoende het nieuwe seizoen met een verrassende driepunter.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E vind je op onze klassenpagina.