Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

D.S.S. blijft steken op remise in topduel

DoorRedactie

apr 28, 2024

Zou D.S.S. de eerste van de drie laatste hordes kunnen nemen? De verrassende nederlaag bij BSM had geen hele grote negatieve gevolgen want naaste concurrent TOG zag het thuisduel tegen Eendracht ’82 17 minuten voor tijd worden gestaakt bij een 0-3 achterstand.

Wel is dark horse Tos/Actief in verliespunten dichterbij gekomen en laat D.S.S. in de eerstkomende twee (thuis)duels nou net die twee ploegen treffen. Zondag was het een drukte van belang op het Pim Muliersportpark. De selectie uit Amsterdam-Oost kwam met de bus, inclusief tientallen supporters.

Een felle wind schuin over het veld leek spelbreker te kunnen worden maar D.S.S. trapte vanaf de eerste balomwenteling op het gaspedaal. De ploeg van Marcel Looij oogde vooral fitter dan de gasten maar konden de mogelijkheden die ontstonden niet verzilveren. ’’Vooral voor rust gaven wij de toon aan en had natuurlijk Jasper Besjes de bal in de lege goal moeten schieten maar helaas voor ons schoot hij gehaast over. TOG kreeg slechts één mogelijkheid en had aanvallend verder niks in te brengen,’’ oordeelde Marcel Looij. ’’Er staat zichtbaar spanning op dit topduel,’’ oordeelde voorzitter Martijn Egner halverwege.

‘’Als je niet kunt winnen, zorg er dan voor dat je niet verliest’’

Na rust hetzelfde beeld maar twee cruciale momenten kwam D.S.S. duur te staan. Op het uur kwam Joeri Straasheijm met een kamikazeactie op hoofdhoogte in en zijn opponent stortte ter aarde. Een directe rode kaart impliceerde dat D.S.S. met een man minder verder moest. ’’Niet erg slim die actie,’’ vond Looij. Toen echter een Amsterdamse verdediger de doorgebroken Jasper Besjes van achteren onderuit, trok de spelleider geen rode kaart. ’’Twee momenten die bepalend waren voor ons,’’ oordeelde Marcel Looij na afloop. Een slotoffensief zat er niet in voor beide ploegen, dus de brilstand was eigenlijk de enige juiste want daarvoor ontbeerden de rivalen voorin vooral gogme en stootkracht.

’’Qua kansen hadden we moeten winnen mijns inzien maar was het niet een voetbalfilosoof die ooit poneerde: als je niet kunt winnen, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet verliest, dus in dat opzicht kan ik leven met het behaalde resultaat. Volgende week dan maar thuis tegen Tos/Actief,’’ vond Looij die zijn team voor de tweede keer op rij niet tot scoren zag komen maar verdedigend weinig tot geen steken zag laten vallen, geconcentreerd de Amsterdamse spitsen elimineerden en het gelijke spel koesterde.

Nog volop spanning dus in 4C waar drie ploegen het de komende weken met elkaar gaan uitvechten. Een voordeel: D.S.S. heeft de titelkansen nog steeds in eigen hand.

Hans Akkerman

 

 

 

 

 

 

Door Redactie