Bloemendaal pakt belangrijke punten

Bloemendaal heeft hele belangrijke punten gepakt in de strijd om weg te komen van de onderste plekken in de zondag derde klasse. In een goede wedstrijd wisten de mannen van trainers Frank Drogtrop en Tim Joon eindelijk weer eens drie punten te pakken. Iets dat al sinds 14 oktober niet meer gelukt was.

Een domper voor de Bloemendalers was dat aanvaller Joost van den Boogaard, een van de weinige spelers die de laatste tijd nog wel eens wist te scoren, door een blessure niet op het wedstrijdformulier stond. Ondanks zijn afwezigheid begon Bloemendaal goed aan de wedstrijd en kreeg het in de zesde minuut via Auke Jager een open kans om al snel op voorsprong te komen. Waar de thuisploeg vergat te scoren, opende Real Sranang even later uit het niets het bal. In de dertiende minuut schoot Gregory Kuster een vrije trap geweldig binnen, waardoor de thuisploeg toch al vroeg op achterstand kwam.

Na de 0-1 leek Bloemendaal wakker te worden en kreeg het de overhand in de wedstrijd. Er werd aanvallend en met lef gespeeld, wat in de 22e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Ruben Visser wist op aangeven van Tim Joon simpel af te ronden. Na de treffer pakte Bloemendaal het goede spel weer op en nog geen vijf minuten later stond de 2-1 voorsprong al op het scorebord. Ditmaal was het Friso Jager die een fantastische aanval wist te bekronen met een doelpunt.

Na een schandalige overtreding op Auke Jager, die het veld met een blessure moest verlaten, kwam Rachid Harraou het veld in. De snelle aanvaller zorgde al vanaf het begin voor veel dreiging. Bloemendaal wist echter in het restant van de eerste helft niet meer tot scoren te komen. Er werd gerust met een 2-1 voorsprong.

Bloemendaal kwam goed uit de kleedkamer en in de 55e minuut wist Friso Jager wederom het net te vinden. Lang leek het erop alsof de wedstrijd geen spanning meer zou gaan opleveren, totdat Real Sranang in de 70e minuut de aansluitingstreffer wist te scoren. De club uit Amsterdam hield het daarna een minuutje of tien vol om wat hoger druk te zetten, maar kon de wedstrijd toch niet doen kantelen. De verdedigers van de Amsterdammers wisten geen grip te krijgen op Rachid Harraou, wat resulteerde in veel overtredingen en gele kaarten.

In de laatste tien minuten waren er voor beide ploegen nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord. Na het laatste fluitsignaal klonk er dan ook een luid gejuich en kon er worden geproost op de eerste overwinning sinds 14 oktober. Volgens Drogtrop was de opluchting dan ook groot. “Eindelijk weer eens drie punten. Dit hadden we nodig.” Hopelijk voor iedereen met een BVC-hart trekt Bloemendaal deze lijn door naar aanstaande dinsdag, dan staat het duel in de 1/8 finale van Midwest Cup tegen HYS op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Daan Schoonderwoerd