Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Assistent-trainer van Olympia Haarlem Robbert Breedijk hoofdtrainer bij Buitenveldert

DoorRedactie

jan 21, 2024

Niet alleen spelers van Olympia Haarlem staan regelmatig in de belangstelling van andere clubs. Ook de technische staf krijgt de kans om bij andere verenigingen aan de gang te gaan. Assistent-trainer Robbert Breedijk grijpt nu zijn kans.

Breedijk gaat aan de slag als hoofdtrainer bij Buitenveldert. De Amsterdammers komen uit in de zaterdag derde klasse.

Hoofdtrainer Barry Tjeertes is blij voor Breedijk dat hij nu de stap naar hoofdtrainer gaat maken. “Robbert is vijf jaar geleden overgekomen van De Dijk. In die jaren was hij naast mijn assistent ook Hoofd Jeugdopleiding bovenbouw. Hij heeft er mede voor gezorgd dat die gestalte heeft gekregen.”

“Veel spelers hebben de kans gekregen om stage te lopen bij verschillende BVO’s maar ook veel afvallers van BVO’s lopen nu bij ons in de jeugdopleiding. Onze O-23 speelt op het hoogste niveau en daar zijn we blij mee en trots op.”

Breedijk kon bij meerdere verenigingen aan de slag maar koos uiteindelijk voor Buitenveldert. Tjeertes is het eens met zijn keuze. “Bij Buitenveldert was het meeste te behalen als trainer. Ik denk ook dat Buitenveldert blij mag zijn met Robbert. Hij is gewoon een goede trainer die na het behalen van zijn UEFA-A uiteindelijk op Divisie niveau aan de slag gaat. Daar ben ik van overtuigd!”

Olympia Haarlem gaat onder leiding van voorzitter Martijn Hulsebosch op zoek naar een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding en een nieuwe assistent-trainer. Die zoektocht zal niet al te lang duren aangezien de eerste gesprekken lopende zijn.

Tekst: Danny Prinsen

Foto: Olympia Haarlem 

Door Redactie