Zondag 3e klasse C

Alliance ’22 wint in laatste minuut van Bloemendaal

Alliance ’22 heeft zich goed hersteld na de nederlaag van vorige week bij SDZ (6-2). Op eigen veld werd in de laatste minuut de toch wel verrassende overwinning veilig gesteld tegen Bloemendaal. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond het nog 1-2 voor de bezoekers.

Bloemendaal begon aanvallend aan het duel. Al in de derde minuut was er een grote kans voor Melvin Jordaan die na goed werk van Max Landheer vrij kon inschieten. Doelman Chris Beck gooide zich voor het schot en hield zo zijn doel schoon. Aan de andere kant was het Casama de Wit die Bloemendaal-doelman Daan Kamp op zijn weg vond. In de daaropvolgende minuten was het aanvallende spel van Bloemendaal, maar vaak was de laatste bal niet goed genoeg of stond men buitenspel.

Na een half uur werd de score geopend door de thuisploeg. Jasper Wille kreeg de bal in een vol strafschopgebied aangespeeld. Hij lobte de bal leep achterover over de verdediging van Bloemendaal heen en vond hiermee Jake Willems. De aanvaller twijfelde niet en schoot via de onderkant lat zijn eerste doelpunt voor Alliance ’22 binnen. Nog voor rust kwam Bloemendaal langszij door een doelpunt van Tjalle Boing.Alliance-Bloemendaal-Voetbal-in-Haarlem

Na de thee werd het er kwalitatief niet beter op. Vaak werd met een lange bal de voorhoede gezocht, maar mede door de wind ging het bijna net zo vaak mis. Daan Kamp redde mooi op een kopbal van Daan Koster en een lange bal van Rik Verbeek werd net gemist door Sjoerd Hochstenbach waardoor de doelman nog een keer kon redden. Hierna werd een paar keer geprobeerd van afstand de doelmannen te testen. Tim Joon schoot voor de bezoekers net naast. Vernon Weber deed dat voor de thuisploeg.

In de laatste tien minuten ging het ineens snel. Eerst mocht Jordaan doorlopen naar het Alliance ’22-doel. Keeper Beck stopte deze inzet maar had in de rebound geen antwoord op Joost van de Boogaard. Twee minuten later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Folkert de Vreeze. Dat de punten in Haarlem bleven was te danken aan Casama de Wit. In de laatste minuut zette hij de thuisploeg op voorsprong.

Alliance ’22-trainer Gidon Reinders Folmer was na de wedstrijd zeer tevreden. “Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen, de eerste helft was voor Bloemendaal. Deze drie punten zijn wel heel lekker gezien ons programma.” Na titelkandidaat SDZ en Bloemendaal zijn ZSGOWMS en De Kennemers de volgende tegenstanders. Bloemendaal staat na 2 wedstrijden nog met lege handen. Hoe anders was dat een jaar geleden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.