VVH meldt zich bovenaan de derde klasse C

Op een winderig sportpark ‘de Doolhof’ aan de duinrand in Wijk aan Zee ging VVH gister op zoek naar de tweede driepunter. De ploeg begon vorige week sterk door buurman Schoten te verslaan. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Puts waren de intenties van de VVH-ers vrij duidelijk. VVH probeerde met combinatievoetbal over de flanken de Wijkers snel op achterstand te zetten.

Al na zes minuten ging een schot van Sander Loogman net over het doel van keeper Lokhorst. Het was dan ook een domper voor de mannen van coach Looij dat keeper Mario Veldt al na elf minuten de gang naar het net moest maken na een messcherpe counter van de thuisploeg. Na deze koude douche had VVH Velserbroek het betere van het spel, maar de loepzuivere eindpass ontbrak. Net als de scherpte bij de voorwaartsen van de rood-wit-blauwen.

WIjk-aan-Zee-VVH-Velserbroek-Voetbal-in-Haarlem
Rik Bakker in actie voor VVH. (Foto: Loes Passchier)

Na eenendertig minuten moest Looij noodgedwongen wisselen. Het verkeerd terechtkomen van spits Hurkmans zorgde ervoor dat de rechterschouder uit de kom schoot en de gang naar het ziekenhuis in Beverwijk kon worden gemaakt. Jimmy Boonstra was zijn vervanger. De noodzakelijke wissel deed niets af van het spel van de bezoekers en in de achtendertigste minuut schoot Danny Zeeuw de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Loogman. De niet goed weggewerkte bal was een prooi voor Zeeuw.

Na de rust schoot Wijk aan Zee gelijk uit de startblokken. Opportunistisch voetbal zorgde voor hachelijke momenten voor de goal van Veldt en al in de achtenveertigste minuut ranselde de VVH-keeper de bal onder de lat vandaan. VVH pakte de draad weer op en na goed doorjagen van Jeffrey Kors, waarbij de verdediger van Wijk aan Zee de bal verloor aan Kors, kon dezelfde Kors de 1-2 aantekenen in het boekje van de scheidsrechter.

Na de voorsprong lieten de Haarlemse spitsen het na om de gekregen kansen om te zetten in meer doelpunten. De thuisploeg ging vol op de gelijkmaker spelen en coach Van den Wijst wisselde Steven Kuilman voor Nils Berger. Het mocht niet baten. Een heerlijke vrije trap van Danny Zeeuw kwam bij Jimmy Boonstra terecht die en de invaller schoot de 1-3 binnen. Ook invaller Berger maakte nog een doelpunt. De bal viel achter keeper Veldt na een omhaal van Berger. Wijk aan Zee wisselde nog een keer. Mike van der Heide ging en Calvin de Groot kwam. Ook coach Looij wisselde. De moegestreden Luhulima werd vervangen door Jur Swier. Even voor de klok van vier uur floot scheidsrechter Puts af en de drie punten werden meegenomen naar de zuidkant van het Noordzeekanaal. Door deze overwinning staat VVH Velserbroek op zes uit twee. Volgende week komt sv Ouderkerk op bezoek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.

(Met dank aan Paul Cramer)