Zondag 4e klasse D

1 To Go: Reinders Folmer snapt dat zijn Alliance ’22 titelkandidaat is

Tijdens onze countdown blikken wij samen met de trainers, begeleiders en spelers van de elftallen die wij volgen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn er veel veranderingen binnen het elftal? Wat verwacht de trainer van zijn team? En hoe wordt er gedacht over de klasse? Gidon Reinders Folmer gaat een nieuw seizoen in met Alliance ’22. Samen blikken we vooruit.

Alliance ’22 kende vorig jaar een sterk seizoen in de vierde klasse D. De club langs de Randweg plaatste zich voor de nacompetitie, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Gedurende de zomerperiode heeft hoofdtrainer Gidon Reinders Folmer zijn selectie zo goed als compleet kunnen houden en zijn er versterkingen aangetrokken. Zijn elftal wordt dan ook door veel trainers van andere vierdeklassers getipt als titelkandidaat nummer één. “Ik snap dat wel, maar probeer het maar eens waar te maken,” reageert hij.

De groep van Reinders Folmer is niet veel veranderd. “Mijn rechtsback is op dit moment een half jaar weg en in januari vertrekt mijn aanvoerder Wouter Schenk ook voor een half jaar,” ziet Gidon. “Verder zijn er vijf A-junioren overgekomen en is Nick Duijn er bijgekomen.” Duijn is een gelouterde middenvelder die eerder bij Aalsmeer in de zaterdag eerste klasse heeft gevoetbald. Alliance ’22 lijkt dus minstens net zo sterk als vorig seizoen.

“Onze voorbereiding was pittig,” zegt Gidon. Alliance ’22 trof met DSOV, Schoten, Bloemendaal en de zondagselectie van EDO sterke tegenstanders. “Ik was daar eigenlijk best blij mee,” vervolgt hij. Veel duels gingen nipt verloren, maar dat was volgens de Haarlemmer niet altijd nodig. “We vergeten onszelf te belonen. Tegen bijvoorbeeld DSOV krijgen we een aantal open kansen, maar scoren we niet. Het goede spel moeten we gaan omzetten in effectiviteit.”

Alliance '22 - SVIJ - Voetbal in Haarlem
Alliance ’22 kende vorig seizoen geen genade met SVIJ.

Gidon vindt het moeilijk om te bepalen wie hij ziet als grootste concurrenten. “HBC lijkt er iets op achteruit gegaan te zijn,” zegt hij over de runner-up van vorig jaar. “Ik denk dat Zwanenburg goed gaat meedraaien. RCH is ook een sterke ploeg en met Spaarnwoude houd ik ook rekening.” NFC is voor Alliance ’22 geen onbekende na een tumultueus duel een aantal jaar terug, maar Reinders Folmer weet niet wat hij dit jaar kan verwachten. Volgens hem is de gehele middenmoot van vorig seizoen er sterker op geworden.

Alliance ’22 begint de competitie zondag met de ‘Randwegderby’ tegen DSS. Het thuisduel start om 14.15 uur.

Het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.

Alliance '22 - Voetbal in Haarlem