Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek gooit het roer om

VVH gaat op meerdere vlakken op de schop. Zo verkast VVH van de zondag naar de zaterdag en krijgt het een nieuw kunstgrasveld met kurk. Daarnaast gaat de club ook nog op zoek naar een andere trainer want Jeroen de Vries verlaat het schip.

Trainer

Na drie seizoenen is het tijd voor een nieuwe trainer. Jeroen de Vries kwam drie jaar geleden binnen met verschillende doelstellingen. Niet alleen met de ploeg had hij duidelijke plannen maar hij kreeg ook weer de mogelijkheid om zichzelf te presenteren binnen het Haarlemse voetbal. Op beide vlakken is de trainer geslaagd.

Zowel De Vries als VVH zijn nog aan het nadenken over de volgende stap. VVH is in gesprek met de selectie over wat zij zoeken. De Vries neemt zijn rust in deze rare tijd. “Voetbal is nu even bij bijzaak. Ik kijk terug op drie mooie jaren waarin ikzelf ook veel heb geleerd. Ik heb beter leren omgaan met randzaken die je als trainer niet in hand hebt. Ik denk dat ik in alle opzichten rustiger ben geworden maar ik blijf altijd Jeroen, met vuur en passie!”, aldus De Vries.

“Na drie jaar is het wel goed geweest. Wij zijn nog steeds helemaal tevreden met elkaar maar op een gegeven moment moet je verder en de trainer wil ook verder. Met onze overstap naar de zaterdag passen de ambities niet meer bij elkaar”, liet voorzitter Tim Veldhuijzen weten.

Zondag naar zaterdag

De club heeft besloten om vanaf volgend seizoen niet meer op zondag uit te komen maar op zaterdag. De reden hiertoe is de vraag vanuit de selectie. Afgelopen jaar is er een babyboom geweest binnen de club waardoor de zondag een andere invulling zou krijgen. Vanuit de club gezien is deze overstap alleen maar positief.

Veldhuijzen ziet veelal pluspunten bij een overstap. “Omzettechnisch zal dit natuurlijk veel beter uitkomen. De wedstrijden die je dan gaat spelen, op ons dan nieuwe kunstgras, zijn bijna altijd derby’s. Planningstechnisch is het voor ons ook vele malen makkelijker. Op zaterdag lopen er al meerdere vrijwilligers rond vanwege meerdere activiteiten op het park.”

“Op de zondag houden wij nu alleen de Dames 1 over en die regelen alles zelf. Daarnaast vindt de club het ook belangrijk om de jeugd meer te koppelen aan de selectie. Met de overstap naar de zaterdag kan de selectie bij de jeugd kijken en de jeugd kunnen na hun eigen wedstrijd kijken naar wat hun toekomst kan zijn”.

De club hoopt op de zaterdag 4e klasse. Op dit moment is dat alleen nog maar hoop want eerst moet de KNVB kijken wat zij gaan doen. Zo ligt er een plan om een zaterdag vijfde klasse te gaan maken maar ook een idee over zijdelings instromen. Er is nog veel onduidelijkheid op dat gebied.