Programma

Voorbeschouwing op zondag: De spanning neemt toe

Aan het weer zal het vandaag niet liggen! Een middag vol zon zal het op en om het veld aangenaam maken. Op het programma staan een aantal zeer boeiende wedstrijden. We nemen het plan voor vanmiddag even kort met je door. De leukste en meest interessante wedstrijden zetten we op een rijtje.

In de vierde klasse D hebben we deze negentiende speelronde geen kraker tussen topploegen, maar desondanks wordt het een leuke middag. Koploper HBC ontvangt in Heemstede Geel-Wit ’20. HBC liet vorige week verrassend punten liggen bij Onze Gezellen, dus er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Geel-Wit is de aansluiting met de middenmoot kwijt en moet oppassen dat het boven de streep blijft van rechtstreekse degradatie.
In Haarlem-Noord vindt de burenruzie plaats tussen Onze Gezellen en Schoten. Schoten heeft een punt minder dan de koploper en zal er alles aan doen om vanmiddag de drie punten bij de buurman mee te nemen. Onze Gezellen zorgde vorige week voor een verrassing en wil dat dit weekend herhalen.
De overige wedstrijden zijn Terrasvogels – DSK, BSM – RCH, SVIJ – DIO, Spaarnwoude – Velsenoord, en DSS – Alliance ’22. Alle wedstrijden starten om 14.00 uur.

In de Topklasse gaat Koninklijke HFC op bezoek bij HBS in Den Haag. HBS staat op de elfde plek, maar blijkt altijd een lastige tegenstander. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de Haarlemmers. De wedstrijd op Sportpark Craeyenhout begint om 14.00 uur.
Voor HFC EDO staat de thuiswedstrijd tegen Quick op de rol vandaag. Quick staat maar vier plekken hoger op de ranglijst, maar heeft wel dertien punten meer dan de ploeg van Roy van der Mije.

THB heeft besloten om haar eerste elftal uit de competitie te halen, waardoor de vijfde klasse C verder gaat met slechts acht (!) ploegen. Vandaag wordt er maar één wedstrijd gespeeld: Waterloo – OSC. Waterloo is de trotse koploper en won de heenwedstrijd met 2-5.

In de eerste klasse A klimt VSV gestaag op de ranglijst. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gehaald. De nieuwe trainer Ron Bouman is dus nog ongeslagen. De tegenstander deze speelronde is AFC ’34. De Alkmaarders staan vierde en presteren de laatste weken uitstekend. De wedstrijd op Sportpark Hofgeest start om 14.00 uur.
Velsen wist vorige week na een moeizame periode in de competitie weer drie punten aan het totaal toe te voegen. Assendelft is koploper van de tweede klasse A en deze speelronde de tegenstander. Een topwedstrijd dus. Indien Velsen wint staan de ploegen samen bovenaan.

In de derde klasse B staat de Haarlemse derby tussen United/DAVO en VVH Velserbroek op het programma. Voor VVH wordt het onderin penibel, terwijl United/DAVO vorige week de kansen op een kampioenschap zag vervagen na de 1-0 nederlaag bij Olympia Haarlem. Beiden ploegen kunnen vandaag op zoek naar eerherstel.
Olympia Haarlem speelt uit bij Beverwijk en Bloemendaal gaat op bezoek bij HSV. Bloemendaal staat inmiddels onder de streep, zodat er nu nacompetitie voor lijsf