Vooruitblik: Wat is er met Pasen te doen?

We gaan een vreemd, maar erg spannend lang weekend tegemoet. Veel clubs komen helemaal niet in actie, terwijl diverse andere teams zelfs twee keer moeten voetballen. Als klap op de vuurpijl wordt dit weekend ook nog de finale van de Haarlems Dagblad Cup gespeeld.

We hebben alle wedstrijden voor je op chronologische volgorde gezet inclusief de bijzonderheden.

Zaterdag 15 april:

14.30u, Zat 4D: Haarlem-Kennemerland – United/DAVO
Voor de thuisploeg is het seizoen al voorbij. Met een achtste plek valt er niets meer te winnen. Voor United/DAVO is dat anders. De ploeg van Chiel Schneider staat op de vierde plek en komt bij een zege op slechts drie punten van koploper Velsenoord te staan.

14.30u, Zat 4D: DSS – Velsenoord
DSS staat onderaan en inmiddels is bekend geworden dat de mannen waarschijnlijk bezig zijn aan de laatste weken als zaterdag 1. Koploper Velsenoord verwacht waarschijnlijk een gemakkelijke middag en om kampioen te worden zal er zeker gewonnen moeten worden.

15.00u, Tweede Divisie: Lienden – Koninklijke HFC
Voor de Haarlemmers een zeer belangrijk weekend. Het lijkt een do-or-die weekend te worden. Allereerst wordt er tegen Lienden gespeeld. De ploeg van Hans Kraaij staat met slechts één punt meer twee plekken hoger dan HFC op de ranglijst. Wil HFC niet in de gevarenzone terecht komen, dan moet er minimaal een punt gepakt worden.

17.00u, Finale Haarlems Dagblad Cup: Hillegom – EDO
Een mooie prijs voor twee teams die een uitstekend seizoen draaien in de zondag eerste klasse A. Na de puntaftrek bij Hillegom staat de ploeg op de zevende plaats, terwijl EDO de runner-up is. De Haarlemmers stonden al vier keer in de finale, maar wonnen het regionale toernooi nog nooit. Hillegom wist het toernooi wel al op haar naam te schrijven. De finale wordt gespeeld op het veld van Stormvogels in IJmuiden.

17.00u, Zon 4D: Alliance ’22 – DIO
Na de zege van de thuisploeg een week eerder op Spaarnwoude lijken de kaarten geschud. Bij winst op DIO kan Alliance ’22 een week later in eigen huis de titel binnenslepen tegen NFC. DIO speelt dit weekend twee maal. Maandag wordt er ook nog gespeeld tegen RCH.

Maandag 17 april:

14.00u, Zat 4D: United/DAVO – Bloemendaal
Ook United/DAVO speelt dit weekend twee duels. De ploeg doet nog mee om het kampioenschap en heeft twee overwinningen nodig. Op maandag is Bloemendaal de tegenstander. Bloemendaal presteert wisselvallig en bevindt zich op de negende plek.

14.00u, Zon 4D: Vogelenzang – HBC
Deze inhaalwedstrijd is belangrijk in de strijd om de tweede periode. Indien HBC met zeven doelpunten verschil wint pakken zij de periodetitel. Lukt dit niet, dan is de prijs voor Spaarnwoude. Vogelenzang kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.

14.00u, Zon 4D: DIO – RCH
DIO is de hekkensluiter en strijdt samen met Vogelenzang tegen directe degradatie. Het duel werd eerder afgelast nadat de keeper van DIO onwel werd.

16.00u, Tweede Divisie: Koninklijke HFC – Barendrecht
De tweede wedstrijd voor HFC in iets meer dan twee dagen tijd. Tegenstander Barendrecht bevindt zich voorafgaand aan het Paasweekend op de negende plek op de ranglijst en heeft vijf punten meer dan de Haarlemmers.