ViH All Star (11): Thomas Scholten (Stormvogels)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de elfde onthulling: de man met waarschijnlijk de grootste longinhoud van Stormvogels, Thomas Scholten!

Ieder seizoen zijn er wel een paar verrassingen. Spelers die stilletjes de overstap naar een nieuwe club maken, maar – zonder dat het eigenlijk verwacht wordt – zich direct in de basis spelen en niet meer weg te denken zijn uit de basiself. Alleskunner Thomas Scholten is zo’n speler. Hij vertrok in de zomer bij Onze Gezellen om bij Stormvogels eens mee te kunnen voetballen om de prijzen.

En waar niemand rekening had gehouden met een grote rol voor hem, flikt hij het gewoon. Scholten speelt een sterk seizoen in IJmuiden. “Vooralsnog mag ik niet klagen, ik hoop dat ook de nacompetitie goed gaat verlopen,” aldus de 24-jarige scherpschutter. “Dat zou helemaal mooi zijn. Maar deze overstap heeft me tot nu toe geen windeieren gelegd.”

Scholten leerde voetballen bij Onze Gezellen. “Eigenlijk sinds ik min of meer kan lopen, is Otto Berendregt mijn trainer geweest,” vertelt hij lachend. Na een periode in de jeugd, daarna ook nog in de senioren. “Als iemand mij vraagt naar mijn favoriete positie, kan ik daar nu eigenlijk geen antwoord meer op geven. Ik ben in de jeugd begonnen als laatste man. In de selectie van Onze Gezellen kwam ik op het middenveld terecht.” Daarna zelfs als rechtsbuiten en in de spits. “Ik heb zowat elk plekkie wel gehad geloof ik, behalve als keeper.” Dit seizoen wordt hij bij Stormvogels geroemd om zijn werklust. Als ‘10’ beloopt hij het veld tussen de twee strafschopgebieden. Met de longinhoud van een paard is hij een absolute meerwaarde voor de All Stars 2018.

Thomas is na Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de elfde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Jan Klootwijk