ViH All Star (10): Vincent Verhagen (United/DAVO)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de tiende onthulling: de routinier van United/DAVO (zat), Vincent Verhagen!

Er zijn een aantal spelers in onze regio die eigenlijk helemaal geen introductie nodig hebben. Vincent Verhagen is ook zo’n speler. Bij United/DAVO is hij niet alleen één van de meest ervaren krachten, maar is hij ook de aanvoerder. Verhagen heerst achterin en boezemt menig tegenstander angst in. Sterk in de duels, kopsterk en een crosspass waar je gerust U tegen kunt zeggen zitten in zijn arsenaal wapens.

Hij begon met voetballen als F-junior bij EHS, maar verhuisde al vrij vroeg naar EDO. Daar doorliep hij de gehele jeugdafdeling. “Daarna heb ik een jaartje in de selectie van EDO gespeeld en ben toen naar De Brug gegaan. Toen heb ik weer twee jaar bij EHS gevoetbald, dat was een beetje de voorganger van Young Boys,” vertelt hij over zijn voetballoopbaan. Daarna keerde hij weer terug naar EDO voor vijf jaar.

Na zijn periode bij EDO beleefde hij zijn mooiste tijd als voetballer bij Young Boys. “Dat was echt leuk. Het klikte met alle spelers, daar moet je ook de mazzel maar mee hebben. Het was echt een goede groep.” Daarna speelde hij weer bij EDO-zondag en EDO-zaterdag, voordat hij twee seizoen geleden bij United/DAVO belandde. “Bij DAVO is het hartstikke gezellig. Het is een beetje het team van De Brug.” Ook volgend seizoen speelt hij weer in het blauw. “Als de trainer mij kan gebruiken, sta ik er. Heeft ie een betere, dan moet hij die opstellen,” vertelt hij droog. “Maar ik wil nog wel een jaartje door.” De kans dat dat gaat gebeuren is groot, want de 35-jarige Verhagen is momenteel nog de onbetwiste leider van het zaterdagteam van United/DAVO.

Vincent is na Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de tiende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!