ViH All Star (12): Patrick Kort (Spaarnwoude)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de twaalfde onthulling: de man die al 10 jaar de eerste keeper van Spaarnwoude is, Patrick Kort!

Ken je die keeper die de afspraak met zijn teamgenoten maakte dat wanneer hij niet de ‘nul’ hield er een stuk van zijn lange rossige lokken verdween? Juistem, Patrick Kort is de naam. Hij kwam op twaalfjarige leeftijd terug naar Nederland, voetbalde toen twee seizoenen bij VVSB in Noordwijkerhout en verkaste toen naar Spaarndam. “De eerste paar wedstrijden was ik nog geen keeper, maar al snel veranderde dat en sindsdien sta ik bij Spaarnwoude onder de lat,” vertelt hij.

“Ik speel nu al veertien jaar selectievoetbal en ik sta inmiddels 10 jaar bij het eerste op goal. Ik was er vroeg bij,” legt de nu 29-jarige Kort uit. “Mijn eerste seizoen was ook het eerste jaar van Rocco de Vos. We werden toen meteen kampioen.” Het is één van de hoogtepunten die hij meegemaakt heeft bij de dorpsclub. De promotiewedstrijd vorig jaar tegen Saenden staat wel bovenaan zijn lijst. “Ik speelde zelf een heel goede wedstrijd. En voor het eerst met Spaarnwoude in de derde klasse, het is toch mooi dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen. Daar heeft Edwin (Eefting, red) ook een grote rol in gespeeld. Onder hem zijn we wat meer gaan voetballen dan de periodes daarvoor.”

Patrick is na Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de twaalfde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem