Zaterdag 4e klasse D

Velsenoord wint periode ondanks verzet Haarlem-Kennemerland

Velsenoord heeft de eerste periodetitel in de zaterdag vierde klasse D op haar naam kunnen schrijven. Ondanks een 3-3 gelijkspel bij Haarlem-Kennemerland eindigde de ploeg bovenaan. Het giftige duel van zaterdag werd gekenmerkt door zeer veel gele kaarten, waarbij het gefrustreerde Velsenoord ook een directe rode kaart zag.

Vooraf hadden de bezoekers uit Velsen-Noord de grootste kans om de eerste periodetitel te winnen. De voorsprong op DEM bedroeg twee punten, maar ook het doelsaldo was vele malen beter. De ploeg van Danny Brands won zes keer, speelde twee keer gelijk en verloor nog geen duel. Velsenoord was dus ook de favoriet in het duel bij Haarlem-Kennemerland.

De bezoekers begon het duel sterk. De wil werd opgelegd bij Haarlem-Kennemerland en Velsenoord kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong na twintig minuten. Haarlem-Kennemerland werd na de openingstreffer wakker en bemoeide zich meer met het spel. Een klein kwartier later mochten de bezoekers met een man minder verder. De doelman van Velsenoord, Rick van der Linden, torpedeerde Merlin van der Heijde met twee gestrekte benen en kreeg terecht de rode kaart van scheidsrechter De Bruine. De eerste helft kende een extreem lange blessuretijd van elf minuten, maar dit was niet meer dan logisch.

De tweede helft was het duel meer in evenwicht en werd het gekenmerkt door veel irritaties en opstootjes. Na grote kansen voor beide teams trok de thuisploeg de stand een kwartier voor tijd gelijk door Daniël Fritschij. René van Marsbergen coachte zijn ploeg naar voren, want er leek voor Haarlem-Kennemerland meer in te zitten. Helaas voor Van Marsbergen kwam Velsenoord al snel op 1-2 door Leroy Lans met een prima schot. Ricardo Diaz-Lucas leek daarna het duel te beslissen door de 1-3 op het scorebord te zetten.

Haarlem-Kennemerland - Velsenoord - Voetbal in Haarlem
Haarlem-Kennemerland – Velsenoord eindigde in 3-3.

Haarlem-Kennemerland gaf nog niet op. Direct na de 1-3 schoot Daniël Fritschij zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Middels een listig balletje verschalkte hij de ingevallen doelman van Velsenoord. Nadat Koen Barendregt zijn kopbal net over zag gaan voor de 3-3, kreeg Haarlem-Kennemerland een strafschop. Deze werd benut door Tom van Mierlo, waardoor zijn ploeg een punt wist te pakken tegen de koploper.

Het gelijkspel voelde bij de thuisploeg als een teleurstelling, terwijl Velsenoord de eerste periode op haar naam schreef. Van Marsbergen: “Het was niet de wedstrijd die we verwachtten. We hebben anderhalve week toegewerkt naar deze wedstrijd en een uur met een man meer gespeeld. Tuurlijk, je speelt gelijk tegen de koploper, maar er had meer ingezeten”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.