Keuken Kampioen Divisie

Treurig schouwspel in Wijdewormer eindigt gelijk

Het had zo mooi kunnen zijn voor Telstar. Bij winst de top 8 in. Maar wat Jong AZ en Telstar maandagavond lieten zien was van een treurig niveau. Voor rust was het vooral: tikkie breed en tikkie terug. Geen diepgang, geen individuele hoogstandjes van de buitenspelers en een stuitend gebrek aan schotkracht.

Jay Kruiver knalde na een Alkmaarse mispeer via een verdediger nog naast en Jong AZ kwam niet verder dan een krachteloos rollertje die Ronald Koeman Jr eenvoudig opraapte. De enige keer dat er van opwinding sprake was, betrof het een Alkmaarse ballenjongen die een bal vol in het gelaat kreeg en dat resulteerde nog in de komst van een ambulance.

Gemiste strafschop Telstar kost twee punten

Na rust veranderde er weinig tot niets aan het steriele veldspel, al kwam Telstar nog wel tot een paar mogelijkheden. David Min kopte naast en Delvechio Blackson zag zijn kopbal door de uitblinkende Jong AZ -goalie Sem Westerveld gestopt worden. Net nadat vaste penaltynemer Glynor Plet was vervangen, kreeg Telstar een kwartier voor tijd toch nog een ideale mogelijkheid om de score te openen. Invaller Anwar Bensabouh vuurde een toegekende vrije trap tegen een Alkmaarse hand aan, het Telstar-publiek begon te gillen en smeken om een strafschop en zag de arbiter na een aantal seconden de bal op de stip deponeren. De Griekse spits Christos Giousis belastte zich met het klusje en buitenkansje, nam een vrije korte aanloop en zag Sem Westerveld als winnaar uit de strijd komen.

Er werd nog een inzet van Anwar Bensabouh door een verdediger van Jong AZ van de doellijn getrapt en twee minuten voor tijd moest Ronald Koeman zich zowaar toch nog een keer strekken om een afstandsschot tot corner te verwerken. Dat was zegge en schrijve de tweede doelpoging van Jong AZ deze avond. Resume: qua veldspel was het gelijke spel terecht in een zielloos, flets treffen maar Telstar ontbeerde wederom stootkracht en miste na rust een paar goede mogelijkheden. Verdedigend stond het echter als een huis en dat moet de burger moed geven. Vrijdag wacht F.C. Dordrecht dat dit seizoen vooralsnog aardig presteert.

Hans Akkerman