Keuken Kampioen Divisie

Telstar laat wederom twee punten liggen

Twee teams die het dit seizoen aanmerkelijk beter doen in de KKD. Zowel Telstar als F.C. Dordrecht hebben zich voorlopig keurig in de middenmoot genesteld na een bijzonder matig seizoen 2021/2022.

De onderlinge confrontatie moest uitwijzen wie van de twee de stap richting de top 10 kon zetten. Twee concurrenten die verdedigend forse stappen hebben gezet maar aanvallend vaak matig presteren. Smaakmaker bij de Schapenkoppen de pas 19-jarige pijlsnelle Feyenoord -huurling en Senegalese jeugdinternational Aliou Baldé( 6 games 4 goals) De Senegalees ontbrak vrijdag overigens vanwege interland verplichtingen. ’’Ik heb nog geprobeerd Toine van Huizen en Elso Brito van de zomer naar ons toe te halen maar we konden ons niet financieel meten met Dordrecht, jammer,’’ reageerde Mike Snoei voorafgaand aan het duel.

Flitsende start

De start was uiterst spectaculair en flitsend. Al na 52(!) seconden werd Ronald Koeman Jr verrast door een inzet van Jaymillio Pinas die vlak langs de eerste paal scheerde en bij de tweede paal kiezelhard doel trof. Onmiddellijk reageerde Telstar dat met fraai combinatiespel de aanval zocht en over de vleugels niet te houden was. Eerst knalde Tom Overtoom al na drie minuten met links de bal in de linker bovenhoek en 10 minuten later kon Glynor Plet ongehinderd Telstar op voorsprong koppen na een strakke voorzet van rechts. Even dreigde Telstar al voor rust het duel op slot te gooien, maar geheel tegen de veldverhouding in scoorde wederom Pinas na een mooie loopactie vlak voor rust 2-2 voor Dordrecht. De storm aan Velsense kant ging trouwens al eerder luwen en het frisse aanvalsspel verdween als sneeuw voor de zon.

Teleurstellende remise

Alleen in het eerste kwartier na rust konden de Witte Leeuwen nog aanspraak maken op een hernieuwde voorsprong maar invaller Yahya Boussakou( voorlangs), Christos Giousis (treuzelend alleen voor de keeper) en een harde kopbal van Jonathan Mulder (op de paal) verzuimden toe te slaan. Daarna werd het veldspel stroperig, irritant, ontsierd door ongecontroleerde acties aan beide kanten en een scheidsrechter die aardig wat binnenbrandjes diende te blussen Mike Snoei kreeg nog geel voor commentaar op de leiding en het laatste fluitsignaal werd door de thuisaanhang begroet met afkeurend gefluit en boegeroep. Want; vier punten laten liggen in twee duels op rij. De ongeslagen status werd echter vastgehouden. Een schrale troost op een zwoele herfstavond.