Jack's League

Tijn Doornbos, Mikaël Schilling, Mikael Mensink en Xander van den Berg mogen meetrainen met HFC-1

De talenten Tijn Doornbos, Mikaël Schilling, keeper Mikael Mensink en Xander van den Berg trainen in de voorbereiding mee met de selectie van Gertjan Tamerus.

Het is een beloning voor hun goede spel in zaterdag-1 en Onder-21. Tijn Doornbos is een dynamische middenvelder met aanvallende loopacties en hij staat verdedigend ook zijn mannetje. Het slangenmens slalomt vaak langs vele tegenstanders.

Xander van den Berg is pas 18 jaar. Hij begon bij Zandvoort, speelde in de jeugd bij Ajax. Net als Doornbos is hij klein van stuk, maar gespierd en moeilijk goed van de bal af te krijgen. Van den Berg is goed in de duels.
Mikaël Schilling mocht al eerder meedoen in de voorbereiding. Hij kreeg toen speelminuten als rechts- en linksback. De IJmuidenaar komt oorspronkelijk van SVIJ, is rechtsbenig, heeft een tomeloze inzet en brengt een goede en gezonde energie met zich mee.
Doornbos, Schilling en keeper Mikaël Mensink maakten, net als Ruben Heeremans en Joas Kors, deel uit van het Dreamteam van HFC Onder-17 dat destijds in de beker gelijkwaardig was aan Ajax Onder 17 en maar nipt verloor.
Mikaël Mensink is de doelman van Onder-21 en zaterdag-1.
Dit seizoen braken Ruben Heeremans en Joas Kors door in het eerste elftal en kregen Tom Carbaat en Schilling al speelminuten.
Onder-21 wordt onder andere aangevuld met de lange Niels Donker, de topscorer en aanvoerder van Onder-18.
Dat is nodig ook want vele talenten trekken hun conclusies en trekken naar clubs als Hoofddorp, Velsen en HBC.
Dit tot teleurstelling van voorzitter Dirk Jan Rutgers die in een ontroerende column op de site van HFC zijn liefde betuigde aan een vertrekkende HFC-speler, die hij vroeger nog trainde.