Jack's League

HFC onder-21 promoveert op slotdag naar derde divisie, teammanager Heizenberg belandt in Crayenestersingel

Het clubhuis van Koninklijke HFC puilde zaterdagmiddag om 16.45 uur uit. De talenten van Onder-21 hadden eerder al met 5-1 bij De Dijk gewonnen en waren in afwachting van het resultaat van koploper Zeeburgia. Dat verloor met 4-1 van AFC, waarna het feest in de kantine en in de stad werd ingezet.

Voorbijgangers aan de Crayenestersingel kijken verbaasd op als ze zaterdagavond een volwassen man in het water zien liggen. Hij is nog blij ook en tilt een zilverkleurige schaal boven zijn hoofd. Het blijkt Paul Heizenberg te zijn, de enthousiaste teammanager van de talenten. Ook hij vertrekt aan het einde van het seizoen, na zeven jaar teammanager te zijn geweest.

 

Aan de kant zingen, springen en dansen tieners in het rond. Het zijn talenten die luisteren naar namen als Mika Mensink, Mikael Schilling, Rory Roode en Storm Holtkamp.

Ze zijn eerder die dag gepromoveerd naar de derde divisie, waarin clubs als FC Eindhoven, Telstar, Willem II, Roda JC,  Den Bosch, Excelsior Maassluis en Fortuna Sittard uitkomen.

Eerder die dag startte Onder-21 in een 5-3-2-opstelling tegen De Dijk. Mikael Mensink was de goalie, Thijs Reuvers, Teun Pletting, Mitchell Honcoop, Tim Stegeman en Mikael Schilling de verdedigers. Op het middenveld acteerden Xander van den Berg, Gillermo Kuling en Cedric Girault. Voorin was Rory Roode weer op de brommer en Storm Holtkamp de andere spits.

HFC kwam pas na de rust op volle toeren. Cedric Girault scoorde de gelijkmaker. De andere treffers waren van Storm Holtkamp, Teun Pletting en de invallers Giel Braakhuis en kind van de club Splinter Haasbeek.

 

Daarna was het afwachten wat koploper Zeeburgia zou doen in de derby bij AFC. Vorig seizoen liep HFC Onder-21 de promotie op de slotdag mis en zo’n scenario zou zomaar weer kunnen opdoemen.

Door de 5-1 zege en de vele tegentreffers die Zeeburgia incasseerde promoveerde Onder-21 iets na 18.30 uur op doelsaldo, waarna het feest losbarstte.

Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker genoot ervan. ,,Alfred Hitchcock had het niet kunnen schrijven. Het was de mooiste ontknoping die heeft plaatsgevonden voor deze groep.”

Het is een prestatie van formaat van trainer Michael Crombeen omdat hij wekelijks over andere spelers beschikte. De Onder-21-talenten mogen ook uitkomen voor zaterdag -1 en Joas Kors en Ruben Heeremans spelen al voor Gertjan Tamerus, terwijl ook Tom Carbaat daar zaterdag speelminuten maakte.

De 34-jarige Crombeen heeft al veel ervaring als trainer. Hij werkte bij in de jeugd bij Ajax, AFC en AZ en runde in Canada een voetbalacademie. Hij wordt hoofdtrainer bij Sporting Martinus. De nieuwe trainer van Onder-21 is nog niet bekend.