Algemeen

Swen van Kruiselbergen heeft het naar zijn zin bij United/DAVO

Waar menig club nog op zoek moet naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen is er duidelijkheid in Schalkwijk. Swen van Kruiselbergen staat ook volgend jaar aan het roer bij United/DAVO.

Van Kruiselbergen is bezig aan zijn eerste seizoen bij United/DAVO en heeft het er prima naar zijn zin. “United is een warme club. De mensen hier doen alles binnen hun mogelijkheden om alles zo goed mogelijk te regelen en organiseren voor ons. De club gaf al vrij vroeg aan te willen verlengen dus daar sprak vertrouwen uit. Nu is het aan ons om dat terug te betalen.”

“De start was lastig. We kenden een moeizame voorbereiding. De resultaten zaten niet mee en het duurde lang voor we stabiliteit in het team hadden. Uiteindelijk is dat wel gelukt en moeten we van daaruit verder gaan en onze speelwijze doorontwikkelen.”

De trainer wil in zijn eerste seizoen in de top 5 van de vierde klasse eindigen. “Gezien onze kwaliteiten moet dat ook lukken. De spelers zijn inmiddels gewend aan mijn werkwijze en pakken dit ook steeds beter op. Dat sommige dingen beter moeten weten de staf en spelers ook wel maar daar werken we hard aan tijdens de trainingen en wedstrijden. Qua resultaten ben ik nog niet helemaal tevreden want ik vind dat er meer te halen valt dan de plek waar we nu staan.” United/DAVO staat momenteel op de zevende plek op de ranglijst.

Volgend seizoen wil de club dan weer naar boven kijken. Van Kruiselbergen mikt dan op een plek in de top 3. “Dat lijkt me een mooie doelstelling waar we met de hele club naar toe kunnen werken.” 

Tekst: Danny Prinsen
Foto: United/DAVO