Zaterdag 4e klasse C

SVIJ is heel lief voor Schoten

Het was worstelen met de opstellingen voor zowel Ronald Vader (SVIJ) als Richard van der Vecht (Schoten). Beide ploegen missen door blessures nogal wat spelers. Voor Schoten kwam daar nog het probleem bij dat twee spelers na rode kaarten tegen Terrasvogels geschorst waren.

SVIJ kwam het best uit de startblokken met in de eerste zes minuten al grote scoringskansen voor Mitchel Geeven en Patrick Bruinink. Toch kwam Schoten via Michel Vermolen dicht bij SVIJ-keeper Remy Heruer. Bij SVIJ ontstond een deja-vu met de wedstrijd van vorige week, het echec tegen de Kennemers.

Gelukkig dacht Alex Barzilay hier anders over want na een knappe solo en goed overzicht kon zijn kompaan in de spits Mitchel Geeven in de negende minuut de 1-0 binnen tikken. SVIJ bleef door zetten en na splijtende pass van Tim Mensink kon David van der Kolk, Alex Barzilay de 2-0 laten maken.

Toch probeerde Schoten terug te komen, maar een goede kans in de 19e minuut werd door de anders zo trefzekere Angelo Holthuis niet benut. Kort hierna werden de zorgen voor Ronald Vader nog groter. Na een duel met de keeper van Schoten moest Alex Barzilay behoorlijk geblesseerd het veld verlaten. Met Gilian Chen als vervanger ging SVIJ echter onverdroten voort. Keeper Donny Homborg werd slecht aangespeeld en terwijl hij de bal probeerde hoog te houden snoepte Mitchel Geeven hem de bal af om eenvoudig de 3-0 te maken.

In de 29e minuut, een steekbal van Mitchell Bruinink stelde Gilian Chen in staat om de 4-0 te maken. In de periode hierna regende het kansen voor met name Mitchel Geeven, echter het duurde tot de 40e minuut toen hij op aangeven van Patrick Bruinink toch de 5-0 kon maken.

Na de rust leek het wel of SVIJ een rustdag had genomen. Schoten kwam beter uit de kleedkamer en direct na de rust scoorde Dylano Stoel na een prima pass van Angelo Holthuis. Alle scherpte was weg bij SVIJ en het was spectaculair om te zien hoe de ploeg zijn best deed om vooral niet meer goals te maken. Totdat Richard van Vondelen met een goede vrije trap het hoofd van David van der Kolk vond. 6-1 dus.

Bij SVIJ waren ondertussen Jens Dekker en Tibbe Dik in de ploeg gekomen. Voor deze youngsters was het best moeilijk om te voetballen in een ploeg, die het wel goed vond. Je kunt ook niet verwachten dat zij dan de kar gaan trekken ook al vielen ze prima in.

De zorgen voor Richard van der Vecht werden nog groter toen Michel Vermolen verbaal verhaal ging halen bij scheidsrechter John Evenwel, nadat een speler van SVIJ op zijn tenen zou hebben gestaan. Gelijk hebben is lang niet altijd gelijk krijgen en daar had Michel veel moeite mee het kwam hem op geel te staan gevolgd door direct rood. Jammer zo vlak voor tijd bij een 1-6 achterstand.

Voor beide trainers de komende week een hoop gepuzzel en een hoop om op te trainen.