Zaterdag 4e klasse C

VVH Velserbroek bindt ook Terrasvogels aan de zegekar

Het was al weer een aantal jaar geleden dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. Terrasvogels had al een paar jaar eerder de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal en de club uit Haarlem-Noord bivakkeerde de laatste zes jaar in de derde klasse van het zondagvoetbal. Het was zaterdag dus een weerzien van oude bekenden.

Onder het toeziend oog van een heerlijk najaarszonnetje werd om drie uur afgetrapt. Het massaal toegestroomde publiek werd in de eerste helft niet getrakteerd op hoogstaand voetbal. Zowel Terrasvogels als VVH Velserbroek had personele problemen. Coach Wijker miste vijf basisspelers en coach Boeske ziet de ziekenboek wel leeglopen, maar die spelers zijn nog niet fit genoeg om speelminuten in de hoofdmacht te maken. Jaouad Aghzenay wordt iedere week fitter, maar de overige zekerheden die Boeske wil inbouwen laten nog op zich wachten. Tel daarbij op dat Mark Krol tijdens de wedstrijd tegen Waterloo zwaar geblesseerd is geraakt en dit seizoen niet meer in actie komt, dan begrijp je de grijze haren en de zorgelijke blik bij de trainer van VVH.

De thuisploeg wilde wel, maar kwam niet aan het voetbal toe wat coach Boeske voor ogen had. Onzorgvuldig voetbal en een troebel vizier in de zestien meter van de gasten, zorgde ervoor dat de Santpoorters steeds beter in de wedstrijd kwamen. Dit resulteerde dan ook na 37 minuten in de 0-1 voor de bezoekers. Door een fout op het middenveld en slap ingrijpen door de verdediging van VVH kon Siem Oosterveer de handen in de lucht steken nadat hij goalie Marco van den Bogaard verschalkt had.

Vijf minuten later liet Kenneth Oudenmast de 1-1 optekenen in het boekje van de goed leidende scheidsrechter Stijn van der Hulst. In de rust zette bulderende Boeske zijn spelers op scherp. En vanaf het fluitsignaal voor het tweede bedrijf kregen de toeschouwers een ander VVH te zien. De tricolores speelden feller en werden veel zorgvuldiger in het rondspelen van de bal. Terrasvogels kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Conditioneel was de spreekwoordelijke pijp bij de bezoekers na een uur voetballen leeg en kwam de thuisploeg als een diesel op gang.

Achtereenvolgens Hurkmans, Een schitterende vrije trap van verdediger Zuidema waarbij keeper Van Zelst er niet goed uitzag, wederom Hurkmans en vlak voor tijd Jeffrey Kors bepaalden de eindstand op 5-1. De uitslag was zeker niet geflatteerd, maar had hoger kunnen uitvallen wanneer de rood wit blauwe brigade van trainer Boeske vanaf acquit de wedstrijdspirit had gehad zie zij wel in de tweede helft konden opbrengen.

Aankomende zaterdag verplaatst de VVH karavaan zich 500 meter verderop en is Schoten de gastheer. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van de heer Rozenblad. Terrasvogels neemt het dan op eigen terrein op tegen VSV.