Zondag 3e klasse C

Sv Spaarnwoude kiest voor Rob Spronk

Rob Spronk staat volgend seizoen aan het roer bij Spaarnwoude. De club uit Spaarndam heeft bekend gemaakt dat de IJmuidenaar de opvolger is van de vertrekkende Edwin Eefting. Spronk wordt door zijn ervaring gezien als ideale opvolger.

Nadat Edwin Eefting al vroeg in het seizoen aangaf te stoppen als hoofdtrainer, is het bestuur van SV Spaarnwoude in een vroeg stadium opzoek gegaan naar een nieuwe trainer. Aan de hand van een opgesteld profiel is er een drietal trainers uitgenodigd voor een informeel gesprek. Met deze drie trainers hebben het bestuur en aanvoerder Ricardo de Herder een uitermate goed gesprek gehad.

Het bestuur, inclusief de spelersgroep, heeft besloten om voor Rob Spronk te gaan. Met name de behaalde successen bij onder andere Terrasvogels en Velsen, alsmede ook zijn verleden bij VSV heeft zwaar mee gewogen in de keuze. Inmiddels voetballen er al aardig wat jeugdspelers van VSV bij Sv Spaarnwoude en die zijn allen ook zeer positief over de aanstelling van Rob Spronk.

SV Spaarnwoude is de laatste jaren aan een opmars bezig. Sinds dit jaar is Spaarnwoude 1 derdeklasser en speelt het 2e elftal in de reserve tweede klasse. Een puike prestatie voor de dorpsclub uit Spaarndam. De toekomst van Spaarnwoude ziet er dan ook rooskleurig uit. Lopen er bij de jeugd allemaal trainers en een voetbalschool rond, ook de JO-19 staan bovenaan in hun tweede klasse.

Rob Spronk: “Het is mooi om deze kans te krijgen bij deze mooie dorpsclub. Spaarnwoude is een club waar plezier en gezelligheid hand in hand gaan en waar de spelers allemaal vrienden van elkaar zijn. Ik hoop met mijn opgedane ervaring een positieve bijdrage te kunnen leveren. Wat is er nu mooier dan trainer worden van een club die in de lift zit en ook nog eens volgend jaar het 100-jarig jubileum viert.”

Ook het bestuur heeft het volste vertrouwen in Rob Spronk. “Ik ken Rob al heel lang, zowel als voetballer en als trainer. Dit besluit is zowel door het bestuur als de spelersgroep gemaakt. Met name de voortrekkersrol die aanvoerder Ricardo de Herder heeft gehad tijdens de sollicitatie procedure stemt ons naar grote tevredenheid. Dit is een keuze van ons allemaal. We zullen aankomende tijd gesprekken aangaan met de huidige stafleden, trainer van het tweede elftal (Eloy Schmidt) en opzoek gaan naar een verzorger om alles compleet te hebben voor het jubileumjaar 2018/2019,” aldus Herman Berg, belast met de technische zaken bij Spaarnwoude.

Het bestuur gaat ervan uit dat het vlaggenschip volgend seizoen in de derde klasse speelt. Middels een aantal gerichte versterkingen hopen zij volgend jaar een nieuwe stap te zetten en goed mee te kunnen doen. De huidige trainer Edwin Eefting zal met zijn manschappen er dan ook alles aan doen om SV Spaarnwoude in de derde klasse te houden.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Hollandse Velden